Söka jobb...

Igår slängde jag ut mitt Cv och personliga brev till runt 6 stycken olika ställen. Dels två skolfotografsjobb, receptionis, cafebiträde och butikssäljare på Åhlens. Fick idag ett svar från ett av fotojobben att alla platser redan var tagna, men jag väntar fortfarande på flera svar! Kommer bara fortsätta att skicka ut mitt Cv och brev till alla möjliga hörn.
Om någon vet något ställe som söker personal eller liknande så säg gärana till!

Memorial Day

Idag, måndag, så var alla lediga eftersom det är memorial day. Vet inte riktigt varför det är en helg men skönt var det!
Började med att jobba på morgonen till halv 12 tiden. sen stängde jag mig in på rummet och smälte bort av värmen!! Sen samlade jag krafterna och begav mig till Central Park där jag träffade Maria och Rina. Vi satt där och hade det ganska bra, men svettigt! Tyvärr så har jag inga bilder från idag och det beror inte på att jag glömde kameran utan jag glömde mminneskortet.

Ha en fin tisdag där hemma!

Slutet av helgen

Igår gick jag först på egen hand på jakt efter ett par ful-snygga plastskor i China town... men det gick ju inte jätte bra. Sen träfade jag Maria och hennes roomie från tyskland som är på besök. vi åt linch i West Village.

Marias roomie,, Rina

Sen besökte vi The High Line där det denna gång var grönt och vldigt mycket folk.

Maria


På kvällen träffade jag Maria och Rina och även Erik i Williamsburg och gick till tre olika barer. Och idag är vi lediga eftersom det är Memorial day, vad det nu är...

Mitten av helgen

Igår träffade jag Anja, Kristine och Ute och gick på Brooklyns Botaniska trädgård. Det var fint men det var så otroligt varmt och fuktigt, nästan så det blev lite jobbigt. Efter några timmar i Brooklyn åkte vi vidare till Union sq på Manhattan och gick på bio. Vi såg "What to expect when you'r expecting". Det var en underhållande film men inte nått wow men lite rolig.



Ute

Sev var vi lite hungriga och gick till Vapiano som låg runt hörnet. Jag åt en scampi pasta och de andra åt pizza. väldigt gott och efterlängtad mat!


Efter middagen åkte jag Ute och Anja upp till uper west och tog en drink och sen var vi trötta och begav oss hem.

Anja



Början på helgen

Ja idag var en ganska chill dag.Träffade Anja och Kerstin på förmiddagen på New York sports club och tog ett väldigt inproviserat pass av enpersonlig tränare som egentligen skulle ha varit ett total body conditioning som i sin ture egentligen skulle ha varit ett cardio kick boxing pass. Hur som helst så had vi ont och vi svettades.

Mend det lite mer speciella denna dag var att det var Dan's födelsedag. Vi åt middag på en restaurang runt hörnet och sen åt jag efterrätt med Leah. Vet inte om ni minns men i höstas träffade jag en tjej som är från New York och pluggar på Columbia Uni. som även bor max 2 minuter ifrån mig. Vi såg iallafall igen idag och det var väldigt trevligt. Sen Kom jag hem till ett födelsedagskalas med massa goda saker som stod på bordet. Men jag var på tok för mätt efter middagen och efterrätten för att kunna äta mer... Dan fick av mig två inramade bilder, en på Josie och en på Annabelle. Alla verkade verkligen tycka om bilderna vilket var en lättnad d¨jag hade väldigt svårt att bestäma mig vilka två det skulle bli.

Jag försöker nu skriva så ofta jag kan på bloggen om allt jag gör på dagarna som inte är allt för tråkigt att läsa om. Hoppas ni inte tycker jag babblar om förmycket tråkigt skit... hehe.

Truly a work of art!

Ikväll had ejag barnen för mig själv tills det var lite efter sängdags. För att fördriva den sista tiden så bjöd jag lite på mig själv... hm. Ja det började med att dom fick skriva sina namn på min arm och sen giick det ju som de gick....

Såhär rent var vattnet sen

Samma lika varje vecka

Vädret har varit exakt likadant de senaste veckorna. Veckan börjar med halvrisigt till risigt väder med väldigt hög fuktighet, regn och ibland även oska men den runt onsdagen så börjar det klarna upp och från torsdagen är det kanonväder! Vädret börjar helt enklet bli ganska förutsägbart. Inget poker face här inte.

220512

Idag. Hämtade upp Josie på skolan för att gå till hennes balettlektion efter det så gick vi hem till en av Josie's kompis. Dom lekte och lekte hela eftersmiddagen sen åt dom middag och tog ett bad tillsammans. en lång dag för mig... Nu ikväll ska jag prata detaljer om min sista tid här i New York! Spännande!

Rooftop in Williamsburg

Nu ska jag berätta lite om min helg tänkte jag. I fredags jobbade jag till 8 på kvällen och efter det träffade jag Maria vid Union Sq. Där satt vi och pratade lite om veckan och blev myggbitna. Konstigt nog blev jag bara biten på utsidan av mitt vänstra smalben. Lite lustigt... Efter det träffade vi Erik (vår vän som är från New York) Vi gick till olika barer och hade en trevlig kväll.
På lördagen började jag dagen på egen hand. Jag åkte till American Apparel's utförsäljning där det är upp till 90% rabatt!! Sen fortsatte jag ner till West Village (dit jag för övrigt skulle kunna flytta... om jag var väldigt rik), sen ner till SoHo och sist till DUMBO i Brooklyn där Maria bor. vi tog färjan till Williamsburg och åt middag på Juliette där man kunde sitta på taket! Under middagen såg jag att det var masa folk som gick upp och ner från ett tak tvärs över gatan så efter middagen bestämde vi oss för att gå upp och kolla vad det var som hände där. Det visade sig vara ett rooftop party. Så då har man testat på det också!
Söndagen spenderade jag på egen hand också. Det blev lite mer shopping då jag har insett att jag inte har så lång tid kvar här och mycket pengar på kontot!

Restaurangen Juliette från rooftop party taket




Nästan hemma

Det som var så långt bort har helt plötsligt blivit så nära. Har börjar maila argenturen om när jag ska åka hem och ska snart försöka börja bestämma ett datum. Helt sjukt att det är så snart som jag kommer befinna mig hemma i Österskär! Och ska bli so otroligt kul att få lite besök den här sista tiden!!

En såndär bra dag

Idag började med att jag tog Josie till skolan. Soom gick utan några som helst problem. Åkte och tränade, Total Body Conditioning, vilket är ett pass då man gör olika konditionsövningar med och utan stepbräda och sen använder man olika vikter. Tror nog att torsdagspasset är det bästa! Men har börjat på lite ont i mitt vänstra knä när jag tränar, funderar på om jag kanske borde köpa ett par nya skor... men får se hur det blir med det.

Efter träningen åkte jag hem, åt en liten snabb lunch och sa hej till vår snälla städerska. Sen åkte jag och uppdaterade mig på lite nya träningskläder och en kjol från American Apparel. Nu lagar jag middag, en hel kyckling ligger för tillfället i ugnen. Får se hur det blir....

Sen ser jag verkligen så mycket fram emot att få träffa alla där hemma igen! Har ju inte många veckor kvar nu!

Tillbaka till verkligheten...

Sitter hemma vi matbordet och klurar på mitt CV och personligabrev. Måste ju börja skicka ut dom snart till höger och vänster för att försöka hitta ett jobb tills jag kommer hem i höst.

Weekend in Central Park!

I lördags träffade jag Maria och Sam i Soho. Men eftersom vädret var så otroligt fint så åkte vi upp till Central Park och njöt i solen.




Och Det var lika fint väder på söndagen om inte nästan lite varmare så jag och Anja åkte till Central Park igen där vi skulle träffa Maria som sen aldrig kom.... Lite senare åkte jag och Anja till Bryant Park där vi träffade Kristine, Kerstin och Ute.


Yankee's Game!

I fredags hade jag varit i New york i 7 månader vilket känns helt sjukt!
I födelsedags pressent fick jag 2 biljetter till en Yankees match. Jag bjöd med Maria som dock blev jättesen pga hennes host parents.... men hur som helst så var det kul att ha sett en riktigt baseballmatch även om det är ett väldigt långsamt spel. och sen så vann ju Yankees!

'


Festival in DUMBO

i torsdags så var det en gratis festival i Brooklyn park i DUMBO. Mycket folk, fin utsikt och lite skön musik.





Mer Coney Island














Coney Island

I lördags, den 5e maj, var det många som fyllde år. Olivia fyllde 19, Josie fyllde 5 och Anja fyllde 22! Josie firades med prinsesskalas och Själv firade jag Anja på Vapiano vi Union Sq med några andra.
På lördagen åkte jag och några kompisar ut till Cony Island för att fira Anja lite mera med en picknick på stranden. Solen sken och självklart brände jag mig lite...

Kerstin
 

Kristine
 

Födelsedagsbarnet Anja!


Mer Williamsburg

Efter marknade mötte jag och Kristine upp Maria somkom till Williamsburg. Vi köpte fika på ett svenskt konditori och satte oss på en trappa i solskenet.

Sen gick vi ner till vattnet och njöt lite till.







Sådär det var min helg. och skulle jag flytta till New York igen så skulle jag helt klart bo i Williamsburg!

Weekend

I fredags så träffade jag Popy och åt en lätt middag med Anja, Kerstin och Ute i West Village. Efter det så gick jag och Popy till en bar och hade det trevligt.

På lördagen jobbade jag på förmiddagen sen mötte jag Popy och tog en sväng förbi Hell's kitchens flea market för att se om jag kunde hitta väskan jag såg förra veckan men inte köpte. Och det gjorde jag också! Jag blev glad! Sen mötte vi upp Maria och vi gick och såg "The five years engagement" den var väldigt rolig. Sen hamnade vi på en privatfest, som mer var en grupp av människor som pratade och drack lite öl. Det var kul det med.
Popy och Maria

Jag, Erik och Maria

RSS 2.0