Mermaid

Igår var Popy och jag var på surfer baren Reunion i Hells kitchen där jag drack en Mirmaid som är en variant på en mojito. Ett väldigt trevligt ställe som spelar ganska bra och blandad musk och under veckorna är det ett relativt populärt "after work" ställle.

En liten fråga bara...

Har någon filur lagt upp en profilbild på mig på bloggen?

American music history at LIU

I fredags tog jag tåget från Penn station till Hicksvill på Long Island och sen buss till Long Island Uni. där jag hade skola under helgen. Under dagen hade det varit åskoväder och campuset hade blivit träffad av blixten så stora delar av campus hade ingen elektricitet vilket ledde till att lektionerna på fredag kvällen blev inställd och istället kollade vi på film i en av dom lokalerna som hade elektricitet.
Efter filmen gick vi till våra tilldelade dorm-rum som låg på campus. Jag delade rum med Lea som jag träffade helgen innan på Kerins födelsedagspicknick.
Såhär bor många studenter som går på university/collage i USA.... mindre roligt.
Lea från Österrike som jag delade rum med. Väldigt trevlig och lättsam person.
Thembelihle från Sydafrika. Hon satt vid samma bord i klassrummet som mig och Lea.
Alexandra från Mekedonien. Ho satt också vid samma bord som oss.
Jessica från Tyskland/Polen som också satt vid vårt bord.
Michelle från Sydafrika och även hon satt vid vårt bord.
Även om lektionerna var ganska tråkiga så hade vi vid vårt bord väldigt roligt! Vi skrev en blues song om att vara Au pair. Och eftersom Blues är en väldigt deprimerande musik stil så blev våran låt VÄLDIGT deprimerande.... men det var like kul. SÅ det blev en rätt rolig helg trots mina låga förväntningr.
 

Glad midsommar på er alla!

Idag är det midsommar, men här i New York firas det inte förutom svenska kyrkan som håller i nått evenemang nere i Battery Park. Jag kan tyvärr inte ta mig dit då jag ska till Long Island Uni. för att gå i skolan. Mina sista 3 credits ska jag skramla ihop i hlegen. Jag kommer att vara på campus hela helgen och kommer tillbaka på söndag kväll.

Det är fortfarande lika varmt och lägenheten blir bara varmare och varmare. Hoppas verkligen att det finns AC i rummet på LIU campus...

Sjukt varmt

Det börjar nu bara bli varmare och varmare! Igår var det ca 30 grader och idag är det dryga 35 grader och jag smälter bort!! Som tur är så har Dan satt in den andra AC i lägenhten, i rummet brevid mitt så det blir lite svalare. Kan äntligen sova hyfsat bra igen...

I helgen kommer det fortfarande vara varmt men inte fullt så varmt som idag. Och jag kommer också att befinna mig på Long Island Uni Cambus där jag ska läsa American Music History och få mina 3 sista credits!

Tänkte också nämna för er som inte vet så har jag fått min flight hem till Stockholm. Jag kommer att lömna New York från JFK den 16/8 och landar hemma på Arlanda den 17/8 på morgonen.

Birthday Picnic in Central Park

Firade Kerstin's födelsedag i Central Park i söndags. Vi hade knytis picknick och sen gick vi hem till Kathi som hade bakade en tårta. Hon bor helt sjukt fint! Hennes värdfamilj har ett townhous på 6-7 våningar men just nu använder dom vara de två nedersta och renoverar de övre 5 våningarna plus att dom ska bygga pool på taket!!!!Whaaat!?!?! där vill jag bo!

Kathi

Kristine

Jeanette

Kerstin som blåser ut henned 19 ljus!



Hela gänget. från frmre vänstra hörn: Adriana, Ute, Kristine, ny tjej, Lea (också ny), Lisa, Kathi, Jeanette, Kerstin och jag.

Sen efter picknick och tårta blev det lite mer parkhäng i Central park för mig, Kerstin, Kristine och även Anja

Meatpacking District

I lördags efter att jag tog Josie och Annabelle till Victorian Gardens åkte jag och träffade Klara och Kristine. vi traskade runt lite i Meatpacking district och jag blev helt förälskad i Chelsea Markert! Skulle jag vara väldigt rik skulle jag alltid handla all min mat där! Vet inte riktigt hur jag ska förklara det men det var liksom en butik som sålde ost en annan som sålde bröd osv. och så fanns det massa mysiga små restauranger och andra små finuliga butiker.
Vi hittade en restaurang och åt pizza!
Kristine va glad!

Klara var ganska nöjd hon med!

Jag blev också ganska nöjd och glad när jag såg min pizza


Victorian Gardens

I lördags tog jag Josie och Annabelle till Victorian Gardens som är en nöjesplats för barn i Central Park.  Det var riktigt varmt och tjejerna hade en väldigt rolig förmiddag!








Måndag i Washington DC

På måndagen jobbade Ana och jag skulle åka hem, men kl 6 på kvällen. Så vi spenderade dagen med Ana's 4 pojkar vid områdets pool.

Söndag i Washhington DC

På söndagen åt jag, Ana och hennes pojkvän brunch på ett ställen i DC. Aen visade Ana's pojkvän oss omkring lite i en väldigt fin och söt del av DC, det påminde faktiskt lite om London på något vis. Sen åkte vi hem till hennes pojkvän igen och tog en powernap för sen skulle ju jag och Ana gå på vår konsert som vi hade sett fram emot sen i mitten av december!

Vi kom till arenan/ängen/scenområdet där konserten va och det känndes verkligen så bra. Solen sken alla människor va glada så vi slog oss ner långt fram i gräset där vi satt och väntade på att allt skulle börja.



Kimbra var första förbandet, vilket va en överraskning för oss båda! Men en bra överraskning!


Sen kom The Kooks som vi visste skulle vara där men vi visste inte riktigt om dom va ett förband till Foster the People eller tvärtom. Men The Kooks va ett förband men som spelade lite fler låtar än vanligt.



Sen kom det alla hade väntat på FOSTER THE PEOPLE!!

Och alla började dansa dansa dansa!
Ana








Här spelar dom sista låten, Pumped Up Kicks, som är deras hit-låt och det var en så otroligt grymt!!



Efter konserten var vi väldigt trötta och gick till bilen och körde hem till Ana. Men jag måste nog säga att den här kponserten var en av dom bästa på LÄNGE!
 


Lördag i Washington DC

På lördags morgonen var vi väldigt trötta eftersom vi kom hem sent på fredagen och vi behövde gå upp stax före 8 på lördagen eftersom Ana behövde gå till skolan. vi åkte in till DC och jag följde med henne på hennes lektion som var i ett museum så det var helt okej. lite senare skulle dom måla utomhus vilket var lite mer långtråkigt för min del så jag tog en tupplur i skuggan.

Det var en nästanbrutalt varm helg, 95f vilke motsvarar 35c. Jag dog säkert 3 gånger.
På eftermiddagen åkte vi hem till Ana's pojkvän och åt middag där. Sen gick vi till nån "fest" i närheten men som var lite för seg så vi gick hem igen och sov.


Första kvällen i Washington DC

I helgen åkte jag ner till huvudstaden igen, men denna gång utan familjen. Jag tog en buss på fredag morgon och kom till DC på eftermiddagen. När jag kom hem till Ana (min kompis från argenturen) som bor utanför DC tog vi först det lite lugnt och sen åkte vi in till stan och gick till en bar/klubb där två av Ana's kompisar var.

Ana och hennes två kompisar som också är från Brasilien.

Jag och Ana

Ana

Girls like bass

Förra torsdagen träffade jag Maria I DUMBO i Brooklyn då det var någon slags elektro spelning av ett band, Girls like bass. Vi kom lite sent men det vi såg var faktiskt ganska bra. Spelningen var unre Manhattan brige med massa ljuseffekter och likande.





I sommarvärmen..

Hittade Annabelle påklädd med vinterkläder häromdagen, det var tydligen hennes sätt att skydda sig mot kackellackor...

PLOPP

Hittade ett litet paket igår i brevlådena. Ett paket till mig från finaste Erica!


Washington DC

I fredags åkte jag och familjen här till Washington DC. Vi satte oss i bilen runt halv 3 tiden och det skulle ta ca 5 timmar ner till huvudstaden. Efter någon timme började det regna och verkligen hällde ner! Vi såg imellanåt inte bilarna framför oss! Men efter någon extra timme så var vi framme i DC. Vi bodde på det charmigaste Inn-et någonsin! Alla rum hade olika teman och det var ett lite gammeldags stuk på det hela. Första kvällen åt vi middag på restaurangen  som hörde till Inn-et. Jag åt någon vit fisk med safftans couscos, riktigt gott.


Dagen efter tog vi en liten tur på stan förbi Vita huset och åt glass. Sen eftre lunch hade Dan en del av sin reunion grej. Det var picknick i "Friendship Park". Solen sken och det var toppen väder! Och självklart brände jag mig lite på axlarna...









På söndagen åt vi brunch där vi bodde med Dan kompis och hans familj.

Hann även att säga hej till Ana som är från samma argentur som mig men som bor lite utanför DC!

Tillbaka från DC

Tänkte bara säga att jag är hemma fån huvudstaden. Ska fixa lite med bilderna som jag tagit så får ni se lite av det under veckan!


Hörs efter helgen!!

Sådär då var det första juni! Kul! Men helt sjukt att tiden har gått så galet fort! New York känns verkligen som hemma just nu eller som ett andra-hem.
Idag så drar jag med familjen till Washington DC över helgen så kommer inte bli så mycket uppdaterande här till då jag kommer hem. Men jag kommer att ladda kameran och ta MASSOR av bilder som ni kan få njuta av nästa vecka!
Ha det så bra!

RSS 2.0