Wawawiwa!!

Nu är det så att min jättesnälla hostmom Anna sa, när hon fick veta att min kompis Ana från DC inte kunde komma pga av allt, att Ana kan bo hos oss eftersom hon inte kommer ta med några andra kompisar! Så... New Years, we are back in the game! woho!!

Nyårsplaner i krash...

Jag är inget stort fan av nyår men jag tänke att det är inte varje år man får fira nyår i NYC så nått behövde jag ju hitta på. Planen blev att min kompis Ana som bor i Washingtin DC skulle komme upp hit till NYC med tre andra tjejer. De skulle bo i min familjs kusiners lägenhet några kvarter från mig vilket var perfekt. Men nu blev det så att Anas kompisar handlad lite för mycket till jul så de kunde inte betala det dom behövde för lägenheten vilket lämnade min kompis Ana i sticket. Hon kan ju inte betala hela lägenhet själv (900$). Så nu 4 dagar för nyår sitter jag här utan några planer alls. Kanske kan det lösa sig med Ana, men troligen inte. Så besviken!!! Plus att min andra kompis Anja ska jobba och Kristina från Norge har besök från hemifrån...
Så får se vad som blir av detta Nyår...


Annandagen eller kanske snarare "rehabdagen"

Ja efter en väldigt intensiv julhelg var det dags att dra ner på tempot lite. eller kanske ganska mycket. Jag sov till runt 11 sen åt jag lite frukost i sängen i sällskap med Svt-play. Kollade på svenska serien "Klubben" åh vad det fick mig att längta efter svensk sommar i Stockholm! Sen sov jag lite till, åt lite av julgodiset som fanns kvar och sen behövdes en dusch och tillslut en amerikans romantisk/drama komedi och sen en till. och Jag var ensam hemma hela dagen. Så underbart skönt!

Juldagen


Julklappspyssel natten före juldagen





Juldagen, alltså den stora dagen här, började med frukost och paketöppning på morgonen. Jag fick försvånade många julklappar. 2 biljetter till Mamma Mia + pengar att bjuda en kompis på middag, En tröja från Americanb Aperial, örhängen, ochlite annat smått.
Efter alla paket blev det matlagning och sen kom alla gäster, tror vi blev run 15 st.
Julen bölev intensiv och nått nytt. kul att få uppleva men jag saknar min vanliga jul. Annandagen var jag så trött att jag sov och tog det lungt hela dagen.

Julafton

God Jul! Men jag måste vänta en dag till för den 25e smäller det! Japp då ska barnen öppna ALLA paket som jag, Anna (mamman) och Dan (pappan) satt och slog in i kanske 3 timmar. Och eftersom det inte finns så många ställen att gömma så många julklappar på så fick mitt badkar i mitt badrum bli nya gömstället.... Ja man kan kanske säga att "det är inte fullt förns det rinner över..." Och detta är baravad barnens föräldrar ger dem eller tomten ska jag kanske säga. Msen sen kommer släckten också med ännu fler julkappar!

 

"Like the stars that fill the midnight sky"




PicknickPlayground




Josie

Pepparkakeland

Idag var tanken att jag skulle uträtta massa saker som jag måste fixa innan jul, men då skulle självklart Josie (yngsta dottern) vara hemma från skolan... så... ja, det blev inte riktigt lika mycket gjort som jag hade räknat med. Men lite har jag iallafall fått gjort de senaste dagarna. Måste också tillägga att det är NOLL julstämning här. Har faktiskt inte fattat att det ens är jul i helgen, vet bara att jag måste fixa lite julklappar men annars så är det noll. Lite tråkigt. Får se hur denna jul blir, kommer nog garanterat bli en jag aldigt glömmer. Om det är något positivt eller negativt vet jag inte. Men ett mminne är ju aldrig fel... hoppas jag.





Jag bakade Knäck också. Och Familjen var väldigt imponerade över godiset.
Visade Dan (pappan) ett svenskt Luciatåg (VRGs 2010 - Oh Helga natt) på Youtube igår och han blir mer och mer imopnerad över de svenska traditionerna!


Lite av Williamsburg, men bara lite





Christmas lights in Brooklyn

Tog en snabb sväng förbi Williamsburg igår med ett kort besök i den enorma Beacon's Closet. En seconhand affär på 900 kvadrat meter! Det lilla jag såg av WB såg fint ut. Innan Anja och jag tog subwayn till en anna del av Brooklyn så gick vi in i en butik och det visade sig vara två svenskar som ägde den och de bjöd på glögg och pepparkakor och annat smått och gott. Dit vill jag igen!
Efter WB tog vi oss till ett område som är känt för husens julbelysning.


             




De här husen är 100% riktiga och det bor familjer i dom! De anlitar företag som dekorerar deras hus. HELT SJUKT

Frågor och svar

Vad saknar du mest hemifrån Sverige, förutom nära och kära?
Jag saknar absolut att inte vara 21. Det är som man är 17 igen. Allt blir så mycket mer begränsat. Många spelningar och event är på klubbar och barer där man behöver vara 21. Saknar även maten, bor man med barn så kan det gärna bli ganska tråkig mat, det får inte vara för kryddigt eller några konstiga smaker vilket gör att det blir ganska enformigt.

Har du träffat någon snygging?
I början såg jag mest skolbarn upp till 15 och kostymnissar från 35 och upp. Men när man börjar röra sig runt mer så upptäckte jag att det även finns människor i min ålder.  Sen är inte den typiska amerikanen riktigt min stil men återigen så finns det betydligt mycket mer folk i min smak och stil i Downtown.

Bästa shopping?
Har fortfarande inte tagit mig till Williamsburg i Brooklyn men jag skulle tro att det är där jag trivs bäst när det gäller shopping. Annars föredrar jag  Soho , West Village alltså områden i Downtown. Det är oftast dyrt men man kan hitta mycket snyggt där. Sen finns det marknader/loppisar som är varje lördag/söndag hela året beroende på vädret.  Sen har jag inte varit ett stort fan av Forever 21, men jag lyckas alltid gå ut med en påse efter att jag varit där. Det är billigt om jag säger så.

Bästa kapet hittills?
Hm…  Skulle nog säga min kuvertväska som jag köpte på en marknad för ett tag sen. Har inte kunnat använda den så mycket dock, men tycker den är riktigt fin.

Hur är människorna?
Generellt är alla människor väldigt trevliga och de säger ”sorry” hela tiden. Skulle också nog säga att New York bor är mer stressade än svenskar också troligen pågrund av att det är väldigt intensiv stad med ett högt tempo.

Är alla tjocka?
Alla är inte tjocka men många är riktigt tjocka. Skulle nog säga att de antingen är tjocka eller vältränade inte så mycket där emellan. Man ser också en klasskillnad mellan dom. Det är dyrt att äta nyttigt och att ha ett gymkort osv…

Hur har matvanor osv ändrats?
Det har blivit väldigt enformigt som jag nämnde tidigare. Jag försöker ändra på det men det är svårt när man har barn som också måste äta av maten man försöker göra. Plus att när jag själv ska laga mat har jag inte så mycket tid utan det måste gå snabbt.

Vad är billigt att köpa i jämförelse med Sverige?
Det beror lite på var man är. Det finns stora Outletts utanför  New York där skatten är lägre vilket betyder lägre priser. Men annars är många amerikanska märken billigare så som Levi´s och Convece . Sen har jag hört att elektronik saker ska vara billigare, har själv inte kollat på sådant.

Vilket är det bästa cafét du varit på?
Det finns inte riktigt några cafén här som det finns hemma i Stockholm, anledningen är att dom inte fikar som vi gör. Det finns Starbucks vilket är jättetrist och inte så gott. Men det finns säkert mer café liknande ställen i Soho, West Village och däromkring .

Är det verkligen som dom säger "staden som aldrig sover"?
Hm.. nja vet inte riktigt vad jag ska säg om det.  Skulle för några veckor sen försöka hitta ett café eller liknande när klockan var runt 11 på kvällen. Men vi hittade inte ens ett starbucks och då befann vi oss mitt i smeten. Sen vet jag också att klubbarna stänger runt 03-04 och sen finns det inte så mycket annat och hittar man något ställe så får de inte servera alkohol. Så vet inte riktigt om jag håller med om ”staden som aldrig sover”.

Om du skulle få äta något svenskt nu vad skulle de vara då?
Jag skulle absolut dricka julmust! Och äta något med fisk (har ätit scampi en gång och sushi en gång sen jag kom hit och det är all fisk jag fått i mig…)

Är dom stenhårda med 21-årsgränsen eller går det att gå ut och ta drinkar?
Har inte riktigt prövat, men jag har hört att de är hårda på klubbar och barer. Men om man är på en restaurang med ett vuxet sällskap så brukar det funka. Sen finns det klubbar med 18 årsgräns men då får man två stora kryss på händerna så man inte kan handla i baren.

Om man bara hade en dag i New York vad skulle du tipsa en till att göra?
Se Manhattans skyline i solnedgången. Staden är så otroligt mycket finare då, den är ganska ful annars skulle jag nog säga. Museum of modern art. (Vet inte än) Men Williamsburg tror jag är ett kap. Macy´s är nog också värt att se.

Största skillnaden att leva i USA än i Sverige? Förutom engelskan :P
Inte veta vart allt finns och vart man kan få tag på saker. Hemma i Sverige vet man liksom vart man ska gå om man letar efter något. Att inte ha tryggheten som fanns hemma i Sverige, alltså veta hur allt fungerar i staden, inte ha kompisar på samma sätt som jag har hemma och ingen ”riktig familj”. Sen en annan skillnad är att det är så otroligt mycket folk.  The Bronx, Queens, Brooklyn och Manhattan har tillsammans dryga 9 miljoner invånare plus att New York som stat har ännu fler! Och saken är att det alltid ör mycket folk, spelar ingen roll vilken tid på dagen man är ute, det är tjockt med folk överallt.

 


Web cam

Här är resultatet från dagen hair cut. Det kanske inte syns på bilden men det är ganska kort. Det är längre framtill (typ exakt till axeln) och sen lite kortare baktil. Men jag är nöjd. Medan jag väntade på Anja som färgade håret gick jag och köpte en macka till mig och tjejerna i kassa sa att jag såg så fin ut och jag svarade att jag just hade klippt mig. Vilket antagligen var anledningen.



10 Juni 2012...

Jag har precis pratat med en av tjejerna som jag träffade på hotellet under de första dagarna här i New York. Ana som är från Brasilien är den enda som faktiskt bor i närheten, hon bor i Meryland i Washington DC. Alla andra från hotellet åkte till Californien, Florida, Texas, Atlanta osv... Hon är hur som helst asskön och vi ska köpa biljetter till en kosert med både "Foster the people" och "The kooks" som spelar i DC den 10e juni. Det kan hända att det bli Coldplay i DC i juli också med Ana, men får se. Hon är på nått sätt en "bästa vän" här om man fprtfarande kan anväda den termen.... synd att hon bor i DC bara.



     

Smärta!

När jag vaknade imorse så kände jag verkligen att träningen igår hade gjort något med mig, mina ben och axlar var riktigt ömma. Totts lite smärta gick jag och träna idag igen, brukar ju bli bättre att träna när man har träningsverk. Har också börjat känna av mina dåliga axlar, mina simmar axlar igen. Kanske är för att dom är ovana vid att träna eller så är det någon rörelse jag gör som jag kanske inte borde göra. Får snacka med Ptn nästa gånga jag träffar honom.


Personal trainer

Då har jag haft min första träning med en PT. 45 minuter som gick riktigt fort! Och det känndes inte som att det var så jobbigt när jag var klar och gick in till hans kotor för att prata om olika saker. Men när jag sen tog mig till trappan ner till omklädningsrummet och sen på vägen hem, så känndes det, ja han viste helt enklet vad han höll på med eller vad han lät mig göra.
Jag köpte även 4st 30min pass/träningar med honom ett bra sätt att komma igång på riktigt och lära sig nya övningar för att få bästa resultat. Det var ganska dyrt men det var kul så det fick vara värt. Kanske något jag kan önska mig i julklapp (mamma och pappa)....

Glöm inte att jag har en frågestund som fortfarande pågår och kommer pågå tills på söndag. Det har ramlat in några frågor men ni har säkert något mer ni funderar över. Behöver inte skriva vem det är ifrån om det är så. Klicka HÄR.

Sjuk igen...

... Josie's virus har smittat hela familjen mer eller mindre under den senaste veckan. Men som tur är så blir bara barn under ca 10 riktigt sjuka av det medan vuxna bara blir förskylda. Så jag har bara fått en jobbigt förskylning, men det är fortfarande jobbigt. Har försökt att ta det lungt de senaste dagarna för att försöka bli bätte tills på onsdag och torsdag, ska träna med en PT båda dagarna, så det är ju bra om jag känner mig lite friskare tills dess.


Frågestund

Fick ett önskemål för ett tag sen om att jag skulle ha en frågestund när det gått två månader. Så varsågod fråga på om allt ni kan komma på så ska jag göra mitt bästa för att svara!

Skyline

Åkte över till Queens idag för att se skylinen, missade dock solnedgången men det var ganska fint ändå. Hade velat ha ett stativ men en bänk och en tygpåse fick agera stativ istället.



New Year's Eve

Gick och såg den nya stjärnspäckade filmen "New Year's Eve" man kan säga en annan variation av filmen "Valentine's Day". Träffade Kristina från Norge strax efter 21.30 och gick på bion. Det var väldigt kul att göra något med henne, då jag inte har träffat henne sen första gången när vi åt middag tillsammans med alla andra Au pairerna.
Filmen var iallafall väldigt bra, mycket värd att se. Den hade lite av allt med glimten i ögat och den bjöd på många skratt!

         
Skullle nog säga att "New Year's Eve" var bättre än "Valentine's Day"...


Julbak

Bestämde mig i veckan att om Josie inte var hemma och sjuk idag, fredag, så skulle det bakas lussebullar. Det är ju faktiskt Lucia snart och inte alls långt kvar till jul. Känns inte som det, men det är 100% sant.
Och idag när jag vaknadde så var Josie frisk nog att gå till skolan. Så lussebullebak för mig!





12 timmar...

Ytterligare en dag med ett sjukt barn hemma. Fredag (båda), måndag, tisdag och nu onsdag med Josie, skulle inte bli förvånad om det också blev torsdag. Känner mig ganska trött. När jag nu räknade hur många timmar jag jobbar varje dag (när någon av barnen är hemma) så kom jag upp till 12 tim. Går upp 7.30 och nu närJosie är hemma hela dagen sår jobbar jag hela dagen och sen fram till ca 19.30. Inte konstigt att man blir lite trött. Men då kan man undra, hur jobbigt kan det va att vara hemma med ett barn. Jo det är en del att stå i. Se till att dom gör allt från att ta på sig kläderna på rätt sätt, inte går ut ur lägenhetn till att dom äter sin lunch och allt men kan komma på där imellan. Måste ha ett konstat vakande öga.

Sold out

Eftersom allt med min jul i år kommer bli en aning skev  och annorlunda så är min plan att tillföra med så mycket av min vanliga jul som jag kan. Fick veta för ett tag sen att den svenska godisbutiken skulle få in julmust i december. Åhå vad jag blev lycklig! Men nu läste jag på Sockerbitenns facebooksida att den var slutsålt!!! Hur då? Jag som längtat och väntat efter min julmust. Nu ligger mitt hopp på antingen en nyleverans eller på svenska Kyrkan. Kan okså försöka det svenska kafet "Fika". IKEA har ju slutat sälja andra märken än sitt egna så där finns inget förutom IKEAs egna choklad men som dock smakar som marabou.


"A song for someone who need somewhere to long for..."

Det kryper närmare och närmare jul, men jag har fortfarande ingen julkänsla. Nä ingen alls. Hur ska jag lyckas få den när allt som har med julen att göra inte är där jag är. Ingen julmust, adventstake, julstjärnor i fönsten och julen är på fel dag plus att jag inte har en familj här, eller ingen riktig familj.

Jag har börjat få saker i min ögon allt oftare, vet inte något annat som skulle få mina tårar att rinna längs min kind. Men det kan kanske också var en släng av hemlängtan. Innan jag åkte hit till New York fick jag veta att den 6-8 veckan ska var de jobbigaste. Och visst är det så! Tror också att det är extra jobbigt nu när det närmar sig jul, eftersom julen för mig verkligen kretsar kring allt som finns där hemma i Österskär. Men när allt känns som jobbigast så försöker jag också komma ihåg att det ska vara jobbigt nu och att det är normalt. Men det är inte lätt. Försöker också tänka på att min familj kommer hit om mindre än en månad, första veckan i januari. Men jag vet också att de kommer att åka hem medan jag stannar kvar.


The Highline







The Highline

Idag har åkte jag och Anja till The Highline. Jag visste inte innan vad det var men det visade sig vara en upphöjd "park". En en gammal tågstation som är omgjord till en park. Men det är inte bara en tågstation det är den gamla tågrälsen också som sträcker sig ifrån 14st street till 30th street. Det var fint men kan tänka mig att det är ännu finare på sommaren när allt är grönt och blommigt!

Bilder kommer snart....

Sockersött

Eftersom barnen var sjuka igår var de hemma från skolan idag. De vaknade friskare eller ska kanske säga friska.
Idag har vi "jul"pysslat och bland annat lekt skola... Annabelle var lärare, jag och Josie var elever. Vi satt i ett klassrum gjort av kartonger och löste matteproblem. Mycket seriöst!

Sockersött pyssel. Blandade varmt vatten med massa socker och doppade papper i snöflingeliknande former i sockervattnet och sen i vanligt socker....

Torka....

Resultatet....

Sen målade vi också med sockervatten. Att pyssla med socker var väldigt uppskattat!

Sjuka barn

Kom hem idag med Annabelle runt 6 pm tiden och fick veta att lillasystern, Josie, var sjuk... Några sekunder senare var Annabelle också sjuk. Båda tjejorna har feber och det verkar vara något magvirus. Hm, inte så kul. Så imorgon blir jag hemma med två sjuka barn hela dagen.

Upptäckte just att alla biljetter till Luciatåget är slutsålda.... jag som skulle försöka fixa biljetter till familjen.

RSS 2.0