NYSC

Igår tog jag mig ner till 94th street på Broadway, där ligger nämligen en av New York Sports Club's lokaler. Jag skaffade mig ett medlemskap och så var det klart! Nu kan jag gå till alla NYSC's lokaler på Manhattan - cirka 40 st tror jag.


Staten Island Ferry

Idag tog jag båten fram och tillbaka till Staten Island och lyckades utan att ha planert ta ferjan tillbaks när solen började gå ner! Värt!







-



Kusin Sophie's 3-årskalas



Top Of The Rock

Tog hissen upp med Anja till toppen av Rockafeller Center i fredags. Åhå va fint det var!






Black Friday

Dagen efter Thanksgiving kallas "Black Friday" vilket innebär att många butiker öppan på natten mellan Thanksgiving och Black Friday och de har då mycket mer reavaror. Jag gav detta en chans. Tortts att folk har blivit nertrampade och skjutna p.g.a. av den hysteriska shoppingen. Jag var ute på gatorna runt 12 på dagen och blev dock lite chockad. Årets största och hysteriskaste shoppinngdag var relativt lugn. Inte så mycket folk på stan, inte så tjockt med folk i butikerna, inte så långa köer och dock inte så låga priser.... Jag kom hem en kofta rikare eller fattigare elle hur man ska säga. Så ah, Black Friday var inte så speceillt som jag hade trott.

Lite från Thanksgiving...

Josie på bussen

Grandma Nana och Ned's hus

Yngsta kusinen Sophie


Kusinen Issie


Annabelle

Farbror Chris

Sara och Grandma Nana

Grandma Nana (farmor Gail) och Issie

Min tallrik med mat... Ser kanske inte jätte smakligt ut, men det mesta vr väldigt gott.

Mormor Milla

Thanksgiving

Ja det stämmer, dagen man ska tacka för.... eller hur det nu var?
Jag kommer att ta mig upp, ner eller åt sidan för att komma till grandma-nana alltså farmor Gail och Ned med familjen och en massa andra nära och kära till familjen. Bussen rullar ca kl 09.15 och sen kommer vi att spendera hela dagen och kvällen glada, lyckliga och antagligen väldigt mätta tillsmannas. Förhoppningsvis vaknar jag upp ur min framtida matkoma och kommer att ta mig tillbaka till Manhattan på fredagen. 

Det var allt för nu... Så mer om det kommande kaoset och härligheterna får ni senare. hejs så länge.


Hela havet stormar...

Idag fick jag uppleva den...hm, vad ska man säga... den absolut värsta sidan av Josie hittills. Hämtade upp henne tidigt som jag alltid gör på måndagar och tisdagar eftersom hon har balett och moderndans. Vi brukar gå till Dunk'n Donuts innan men idag så var hennes beteende inte på topp vilket gjorde att jag tog bort den sötsaken från det vanliga schemat. Hennes reaktion, trottes hennes erkännande att hon hade betett sig dåligt, var : Hon skrek, grät, vägrade gå, la sig ner på marken, skrek ännu mer och sparkades och allt ni kan komma på. Det tog oss 40 min att gå två kvarter som annars tar 5 min! Det slutade med att jag fick ringa pappan som fick prata med henne.
Sen efter dansen gick vi tillbaka till skolan där de hade Thanksgiving snak, alltså cupcakes och sen "Dancing chairs" som vi skulle kalla "Hela havet stormar".


22.17 eller 04.17

Denna helgs lördag blev inte så speceilla på något vis. Spenderade dagen hemma, mestadels i min säng. Hade en plan på att hitta på något, men så blev det ju inte. Åt middag på en av kvartersrestaurangerna med barnen, farmor, kusinerna Issie och Sophie och deras mamma Laura. Sen tog tog vi oss hem. gjorde ett försök till att skypa med mamma, pappa och Nicole... men det gick ju inte. Jag hörde dem men de hörde inte mig.

Idag, söndag, började med ett nytt försök att skypa hem, men dennna gång hörde jag inte dem men dom hörde mig. Vad är grejen med skype? Efter ett antal minuter av fixande och trixande så funkade allt som det skulle. Lite senare begav jag mig ner till Union Sq där jag skulle träffa en av dem jag träffade i kyrkan förra veckan, för att sen ta oss till Williamsburg. Men det gick inte heller så bra. Jag fick inte hans sms om att han va sjuk och inte kunde komma. Så jag vandrade omkring där i 1 timme undrande om jag ens var på rätt plats. Men det slutade ganska bra ändå. Jag roade mig med att vandra omkrin på en marknad som va på Union Sq. Sen lyckades adderade jag två nya saker till min garderob, vilket aldrig är fel. Tycker jag.

Imorn kommer Anna och Dan hem vilket ska bli skönt! Blir lite lugnare med mamman och pappan i huset! Sen på torsadag bär det av till farmor Gail med 30 andra gäster som ska fira Thanksgiving tillsammans.2

Dinner at Duck's 37th and 3rd

Som jag kanske har nämnt så startade jag ett event på Facebook. Jag bjöd dom jag kände och bad dom bjuda dom som dom kände och ville bjuda till en middag. Vi blev tillslut 10 stycken! så Jag träffade många nya Au pairer, en från Sevrige, Norge, Finland, Brasilie, och många från Tyskand eller Österike. Vi åt middag på en typisk amerikans restaurang, blev väldigt lyckat tycker jag nog!

Kirstina från Norge, Luana från Brasilien och Ute från Österike




Kerstin som jag träffat förut från Österike




Sen var det några andra där men lyckades inte prata med dom så mycket då de satt långt ifrån mig och det var väldigt hög musik och så på restaurangen. Men dom jag pratade mest med va Kirstina, Luana och en tjej som inte finns med på bilderna men hon heter Klara och är från Sverige.

Efter middagen gick de flesta till en kareokebar men jag, Klara och Kristina försökte hitta något café men det slutade med en glass från donken som inte hade några stolar så vi hamnade på en trappa på Grand Station. Men det var jättetrevligt alltihop!

If you're thinking of going.Think no more...

Igår åkte Anna och Dan till Italien och de kommer hem på måndag eftermiddag. Så Deras farmor Gail kom över igår och stannar till imorn och på lördag kommer mormor Milla hit så jag kommer inte vara helt ensam med barnen. Tur det!
Den äldsta dottern har fått en väldigt otrevlig attityd den senaste veckan, nästan lite bitchig. Och lilltjejen som brukar vara en lättare och mer hanterbara har börjat bli lite som storasystern....

Sen har jag kanske fått en lite sväng av hemlängtan. Men jag vet inte om jag kan kalla det hemlängtan utan jag är snarare lite mer uttråkad, vilket kan låte lite konstigt när jag befinner mig i New York - En stad som aldrig sover och där det konstant händer saker. Det är väl kanske dagarna som jag alltid spenderar på egen hand då alla Au pairerna som jag träffat jobbar olika tider eller går i skolan när jag är ledig. Och på helgkvällarna så har det inte hänt så mycket spännande än... Jobbigt att inte va 21.

Ikväll ska jag dock på middag med 8 andra tjejer och jag har bara träffat 1 av dom. Det började med att jag skapade ett event på facebook och bjöd in dem jag kände här och bad dom bjuda in dom som de har träffat. VI ska äta middag på en typisk Amerikans restaurang - Duck's - kanske inte mitt första val men aja jag kan ju inte alltid få välja. hehe

Sen har jag en plan att någon kväll/natt gå ut och fota saker som händer och se skillnaden mellan dag och natt i NYC. Kanske inte är så smart att gå ensam men jag har nog hittat en uthållig människa. En av killarna som va på Ung i New York träffen är kanske/antagligen på att hänga med. Måste bara hitta ett stativ eller måste och måste men det vore bra!

Finaste Erican kom på besök på sätt och vis

Satt i mitt rum med min dator och sökte efter restauranger här i New York. Ska nämligen på middag på fredag med ett gäng tjejor, cirka 8 st, jag har träffat 2 av dem. Så jag försöker hitta en bra och prisvärd restaurang. Sen helt plötsligt kommer mamman, Anna, in i mitt rum med ett paket. JA ETT PAKET! Och det var från Sverige och inte från vilken person som helst utan det var från den finaste Erican! Wiho!!

Jag hittade lite foton från massa olika stunder med mig och Erica. Allt ifrån två små tjejor i knallblå fleceoverål i en simhall till lägenhetshäng på täppan. Och en liten lila låda med något väldigt efterlängtat!

I den lilla lila lådan fann jag min favoritring som försvann på hotellet som nu är ersatt till en ny likadan...

Sen fick jag ju självklart lite av det söta från Sverige!


Måste bara säga hur glad och överraskad jag blev. Och det var verkligen perfekt timing!!!!

En timme på Starbucks

Igår träffade jag en tjej på Starbuck precis runt hörnet där jag bor. Hon är nämligen lillasyster till Annas kolega och lika gammal som mig och hon bor också bara några kvarter ifrån mig. Hon va jätte trevlig och jag kommer absolut träffa henne igen!

Nightmare

Har de två senaste nätterna haft svårt att sova, vaknat lätt och vaknat av att jag gråter i sömnen och jag vet inte vad det beoror på.

Inköpen från marknaden i söndags

Tappade ju mina favoritringar på hotellet de första dagarna, så detta är en ny ersättare!


Kuvertväskan var bland det första mina ögon fastnade på när jag kom till marknaden! $25 = ca 175 kr tycker det va ganska värt!

"You got mail"

Efter marknaden gick jag till svenska kyrkan som hade ett "ung i New York möte" dock va alla utom jag och två killar med i kören som skulle öva inför Lucia så vi blev bara tre. Men det va trevligt. Sen begav jag mig några kvarter bort till Time Square och mötte Kerstin, Anja och en ny tjej, Ellisabeth, som är från tyskland. Så alla tre pratar tyska...

Sen tog vi oss lite längre upp på västra sidan, till Café Lola, cafet där filmen "You got mail" är inspelad med Tom Hanks och Meg Ryan. Ett väldigt mysigt cafe om man jänför med Starbucks och liknande.






Flat iron building


10 kr = $200

En man på marknaden frågade om jag var från Irland p.g.a. mitt hår, jag skrattade lite och sa att jag va från Sverige. Han sken upp och sa att han hade något till mig. Han tog upp ett litet guldig mynt som visade sig vara en svensk 10 krona från år 1901! den kostade dock $200 vilket va lite mycket för en 10 krona.

Flea market...

Va påväg till en flea market på 25th street mellan 6th och Broadway och påvägen dit hittade jag en annan marknad på 25 st men denna va mellan 7th och 6th avenue! Jagg blev väldigt lycklig. Fann en ring och en väska som jag kan visa senare...



Något från Brooklyn



Brooklyn Bridge

Jag och Anja tog oss idag ner till Brooklyn Bridge vilket var en av hennes måsten i New York. Vi tänkte gå över bron från Manhattan sidan över till Brooklyn men eftersom tunnelbanan som vi tog helt plötsligt tog en annan väg p.g.a olika byggen som pågick så vi hamnade på Brooklynsidan... men det gick ju bra ändå. Solen sken men det va väldigt blåsigt.  Efter bron så gick vi omkring i området under Brooklyn bridge och vi hittade en jätte söt och fin Chokladbutik  lite som Ejes och Chokladfabriken i Stockholm.


Anja

Brooklyn Bridge

Manhattan Bridge

Sen försökte vi ta oss lite längre in i Brooklyn som är enormt. Vi tog tunnelbanan från York station och gick av vid en random station.... vilket inte riktigt va en superbra ide då vi hamnade på en plats där det fanns ensor mataffär och Mc Donalds typ... inte så spännande. Nästa gång jag tar mig över till Brooklyn blir det Williamsburgh!


Barnens favoritlåtar

Taio Cruz - Dynamite

Kety Perry - Fireworks

Ke$ha - Tik tok


Lite skillnad till smurfhits och Dr Bombey som jag lyssnade på när jag va 4 och 7...

11/10-11 - 11/11-11 En månad nu....

Annabelle's kompis


Annabelle

Josie

Söt som en Sockerbit

Jag har vetat att det finns en svensk godisbutik nere i området runt Soho, men jag viste inte exakt var. Men när jag under mina sista minuter innan jag behövde ta mig tillbaka hem såg jag en skyllt "God Jul" kunde ju inte bara gåförbi en svensk skyllt utan att kika vad det var, och det visade sig vara den svenska godisbutiken. Fick lite goda nyheter om att de kommer att ha julmust i december, för vad är en jul utan julmust?

Sockerbit


En bra dag, en väldigt bra dag

Började dagen med att promenera hem från Josies skola på east side hem genom Cantral Park. Sen bar det av söderut - Soho och West village. Det jag hade siktat in mig på va Beacon's Closet på 13th street mellan 5th och 6th avn. som också ska finnas i Brooklyn som jag måste till så snart som möjligt! Hade lite problem med att hitta fram för när man kommer ner till den södra delen av Manhattan slutar det super praktiska rutnätet med gator och avenyer och det blir mer kringelkrokigt. Hur som helst efter Beacon's closet så gick jag omkring i det betydligt mer mysiga Soho och West village och passerade många intressanta butiker (i många fall dyra men inte döds-dyra...) Och människorna är så mysiga där. Fick hela 4 komplimanger under degan. första va från en tjej som satt på en bänk och när jag passerad skrek hon ut "Oh my god! I love your outfitt!" jag log och sa tack och gick vidare lite gladare. När jag efter ca 4 timmar av prommenerande omkring i Soho mötte jag en äldre man som helt plötsligt i farten sa "beautiful eyes", jag sa tack och gick vidare. Sen på tunnelbanan satt jag mittemot en tjej i min ålder. Jag såg lite hur hon sneglade på mig men jag tänkte inte mer på det. Men helt plötsligt säger hon "Sorry, I love your necklece" (Nicole, det va det med kamerna jag fick av dig). Sen lite senare inne på en antikaffär berömde butikägaren mina örhängen. Så nu är min plan att försöka göra andra lika glada sådär mitt i veckan. För det gör hela dagen lite roligare och bättre.

Beacon's Closet



Finns en plats för alla i denna stad!



Någon form av minnesplats för World Trade Center...



En mus flera möss

Musfångarna kom hit imorse och täppte igen alla tänkbara mushål i väggarna så att vi entligen kan bli av med de små mindre trevliga krabaterna... Fick veta att mitt badrum i mitt rum var deras hududentre in till lägenhetn!! Men nu ska allt vara igenstängt vilkey är skönt!

Annars står det bra till med mig. Det mesta rullar på som vanligt. På söndag kommer Dan (pappan) hem från 2 veckor i Kina. Torsdagen efter det, åker Dan och Anna till Italien och kommer hem på tisdagen efter, sen torsdagen efter det så kommer vi åka till deras farmor och fira Thanksgiving! Mycket som händer de närmaste veckorna!

En ledig dag...

Japp en ledig dag, men inte för mig utan för Annabelle som inte har någon skola idag vilket betyder att jag jobbar hela dagen... Om ca 1 tim kommer hennes kompis över så får väl se hur det går.

Juste jag fick en mailadress av Anna (mamman) till hennes kolegas syster som är lika gammal som mig. Ska förhoppningsvis träffa henne nästa måndag.


Samma dag men i en annan del Cantarl Park


Anja och jag



Utsikt från någon del av Central Park mot east side...


NYC Marathon

Svenskarna kämpade på bra...

Bland tyskarna

Pälsrockmanen


Elvis?

Catwoman... Vet inte om Halloween förra veckan gav dom lite inspiration.




We're going to a party. It's a birthday party

idag var det aunt Laura's födelsedag så kusinerna Issie och Sophia kom över... Och jag har märkt att jag har fått en liten beundrare, Sophie klänger alltid runt mina ben och vill inte att jag ska gå när jag ska någon stans. Lite roligt för jag har bara träffat henne tre gånger...
Innan födelsedagskalaset träffade jag och tjejerna kusinerna och Laura i lekparken...



Kusin Issie eller Issadora


Issie och Sophie



Alice in Wonderland & Urban outfitters



Va på jakt efter en stor tekopp då de bara har små koppar i skåpen. Jag fann min kopp på Urban Outfitters och den ble perfekt för mitt chaite...

Karibien

Fick precis ett samtal från Anna (mamman) om att hon precis har bokat biljetter till Karibien i februari! Så det blir en ö i karibien istället för San Diego. Dan (pappan) har nämligen kolega vars familj har ett stort hus på en av de fancy-öarna som vi får bo i... Woup!

The Cathedral church of Saint John the devine





Hittade ett svenskt ljus....

"PLEAS GOD SAVE MY PUMPKIN"

Walk in the park

Tog en promenad från Josies skola hem. gick från east side genom Cantral Park och över till west side.









Music

En liten lista jag just plockade ihop...


Halloween in Soho

Igår va det Halloween vilket är en väldigt stor och populär tradition här. Jag har aldrig firat Halloween på något speciellt vis, så alla kläder, allt godis, parader och allt annat va ganska nytt för mig. Men det va kul!
Hämtade J på skolan, sen fick hon en dounut från "Dunkn dounat"

Sen blev det balett och eftersom det va Halloween så fick de ha på sig sina kostymer...

Efter baletten på east side var det direkt hem, fixa middag och sen kunde föreldrarna ta de två ut på Trick or Treat vilket för de här två va det de hade väntat på HELA dagen!
Annabelle va Trixi the Halloween fairy och Josie va Isabella the ice skating fairy...

 


Sen började mitt äventyr ner till Soho som katt...
...med Anjaoch miljoner andra människor som också skulle se den årliga paraden





Det var nog det mesta. hejs så länge


RSS 2.0