BVI - Part two


June, yngsta dottern i den andra familjen

June's tvillingbror Giddian

June's och Giddian's storasyster Olive

Giddian bakom blomman, Olive, Annabelle och June



BVI - Part one

En försening från JFK gjorde att vi missade sista ferjan från St: Thomas (ön där vi landade i Caribbean), vi fick då spendera natten på ett hotell och sen ta första ferjan morgonen efter.

Annabelle när vi väntar på vår ferja...

Påvägen till vår ö, Tortola, passerade vi många paradisstränder

Efter cirka 45 minuter med ferja och 20 minuter i bil där sista delen var på en riktig "bumpy roade" var vi äntligen framme vid vårt paradis! Villa Ariana. Huset bestod av tre separata delar vilket är väldigt bra när man kommer i flera sällskap. När vi kom var restan av gruppen redan där. Det var jag och min NY-familj, mormor Milla, Morfar Tom och den andra familjen som hade tre barn i samma åldrar som Annabelle och Josie.
Och här är utsikten från terrassen. Inte så mycket att klaga på...

När vi kom fram till huset var det bara att byta kläder till bikini och självklart högsta solskyddsfaktorn för min del och sen traska ner till stranden "Smugglers Cove". Dagen spenderades på stranden men för mig mest i skuggan. Blir lätt så om jag inte har planer på att se ut som en kokt kräfta... vilket inte var min plan. Sen kom kvällen och det blev inte kallt, inte det minsta! Vi satt ute hela kvällen och inte en skymt av mygg.




Tillbaka till "verkligheten"

Igår kväll kom vi hem från paradiset i Caribbean! Kunde lätt stannat i någon vecka till! Ska fixa lite med bilderna och så sen kommer allt upp här så ni kan bli lite avundsjuka! hehe.

Adios amigos

Idag åker jag till Caribbean i en vecka så det kommer nog bli lite dåligt med uppdateringar här eftersom jag kommer befinna mig på en stand eller vid poolen. Så ni får helt enkalet stå ut med det och kylan där hemma.


Söndag

I söndags träffade jag Johanna som jag nämnde tidigare. Vi spenderade dagen i downtown. Solen sken och det känndes som vår igen. Även fast vi inte riktigt kännde varande sen tidigare så fans det så mycket att prata om eftesrom vi har många gemensamma vänner osv. Senare slöt Maria ihop med oss och vi åt middag på ett litet mysigt cafe i Soho.

Under dagen blev det endel shopping för mig, man kan ju inte låtabli att käpa en Carin Wester kappa som har kostat 208$ för 41,99$. Ett ord: Värt! Sen var det flippflops och lite sånt till resan imorn.

Johanna från Sverige

Maria från Tyskland


Lost in Williamsburg with a bottle of wine and a privet party

Jag och Maria skulle ses klockan 8pm vid Union sq men sen så blev hon sen pga av tunnelbanan osv. Så hon skulle komma till 8.30. Sen när hon sa att hon var på plats, alltså Union sq, (klockan var då strax före 9) upptäckte jag att jag var på fel station! Så jag tog första tuben över till henne. Jag kom fram och då började letandet. Union sq är en ganska stor station med många olika spår och utan någon mottagning på mobilen... runt 9.20 hittade vi varandra. Sen skulle vi hitta hennes kompis som väntade vi en utav alla exits. kl 9.40 hittade vi henne. Och då begav Maria och jag oss till Williamsburg i Brooklyn. Vi försökte ta oss in på ett flertal barer men utan framgång. Så vi köpte en flaska vin (som kontigt nog oftasts funkar). Vi drack lite av vinet och lärde varandra tyska/svenska. Sen hamnade vi på en privatfest på något vis. Kul var det. När musiken slutade var det sent. Så vi åkte hem och sov.

Nu är det söndag och jag ska träffa Johanna som gick i samma klass som mig på Enskilda, fast vi träffade inte riktigt varandra i det sammanhanget då hon bytte skolan när jag bytte till Enskilda... Hon har i alla fall börjat plugga i New York.

Ice skating at Laskar rink

Idag, efter en 5 timmars lång play date med Josie's bästa kompis Rohan "Rohie" tog jag henne till Laskar rink där hon hade en privatlektion i 30 min. Ibörjan såg det mest ut som Bambi på hal is men så småning om började det ta sig rikigt bra för att vara en 4½ åring som stod på skridskor för kanske 2-3 gången!

Sen träffade vi kusinerna Sophie och Issie vid isbanan





Happy Shoes!

Idag träffade jag Maria från Tyskland för en liten kort shoppingtur. Jag köpte lite saker som passade bra till resan till Caribbean nästa vecka. Sen.. sen... Hittade jag mina "Happy shoes", jag kunde inte sluta le och skratta efter att jag såg dom på mina två fötter. Dom var så ful-snygg-balla-konstiga och perfekta på samma gång. Jag tvekade när jag såg att som kostade 62$ men bestämde mig tillslut att om jag inte kunde sluta le (som jag hade gjort i ca 15 min) var dom värda det! Men sen... sen i kassan så kostade dom 124$ istället vilket var lite för mycket för ett par über multi glittriga skor. Så jag åkte hem med några klädesplagg rikare och ett par ful-snygg-balla-konstiga och perfekta über multi glittriga skor fattigare.


Alla <3 Dag






Day off

Igår hade Annabelle sitt 8 års "Rock star" kalas här hemma. Efter cirka timmen lyckades jag lämna allt här hemma för att träffa Maria som jag lärde känna förra helgen. Vi gick på en tidig bio, åt middag på en italiensk restaurang och sen letade vi efter en bar som vi kunde komma in på. Efter en dålig lycka på letande efter en bar så hamnade vi på samma bar som vi var och såg Super Bowl matchen på. Vi spelade Beer Pong mot två killar och vi slog dom i deras eget spel! Dom verkade först trevliga så vi gick till en annan bar runt hörnet, men sen "flydde" jag och Maria efter att de började fråga "What type of guy are you looking for?" "Do you want to dejt someone here in the US?" och massa annat. Dom var gamla och doktorer. Så jag och Maria gick tillbaka till den första baren och spelade air hockey. Kvällen slutade bra, dock var det äckligt kallt ute när vi skulle hem... Så ska inte bli fel att åka till Caribbean om 9 dagar!

Fyra månader

Igår var sista dagen Jonatan och Christian var här i New York. Vi tog Staten Island Ferryn fram och tillbaka och sen gick vi till Ground Zero's minnes plats.
Det var väldigt kul att få träffa lite folk som jag känner från där hemma! Alla små avbrott från det "normala" livet här är uppskattat! Nästa avbrott blir om 10 dagar då jag åker till Caribbean i en vecka och sen är det ju redan mars!




Good Morning


Moment of weakness

Dagen började bra med någon timme på New York Sports Club, några timmar av skypande med Olivia och Emilia, kollade lite på en serie på datorn och sen.. sen kom hela familjen hem och mitt tålamod börjar bli sämre och sämre med Annabelle. Veckorna blir så mycket jobbigare med henne här. Känns lite elakt att säga så, men så är det. Så det blev lite jobbigare nu på kvällen. Tur är att det är fredag och helg snart snart!

BlackWhite

I söndags kom Jonatan och Christian till New York. Anna (hostmom) gav mig ledigt igår så jag fick en dag till att umgås med mina gamla barndomskompisar. Jag visade runt dem så gott jag kunde i Soho och denna gång var det killarna som shoppade medan jag stod bervid med plånboken långt nedstoppad i väskan. På kvällen gick dom på hockey och jag följde med farmor Gail till en liten enmanns teater där barnens kuseners mamma Laura var med.

Christian och Jonatan



Super Bowl - NY Giants vs NE Patriots

Igår var den stora och viktiga matchen mellan New Yorks Giants och New Englands Patriots. Jag förstår ytterst lite av själva spelet men det var kul att få uppleva en riktig Super Bowl. Vi blev ett stort gäng som träffades på 1 republic, en sportbar på east side/midtown där stämningen var på topp. Matchen var olidligt spännande i slutet då NY Giants avgjorde matchen med ca minuten kvar.

Anja och Maria
NY Giants Quaterback Eli Manning

Mathilda från Sverige som jag träffade på Ung i New York mötet i svenska kyrkan




Skål!

Hade middag med Vegitarisk lasange hemma hos mig i lördags. Vi blev tillslut 7 stycken tjejer och vi pratade, skrattade och spelade musik från när vi var små och hela kvällen blev jättelyckad och jag lärde också känna en ny tjej som lite spontant hängde på Anja hit.

Ute och Kerstin från Österrike

Anja och Maria från Tyskland

Anja


Kristine från Norge



Idag, söndag, kom Jonatan och Christian till New York så ska nog försöka träffa dom i veckan.

Winter Garden Theatre

Igår träffade jag Anja, som jag inte träffat på över en månad... Vi gick och tog en snabb drink på Mariott Hotel och sen gick vi till Winter Garden Theater på Broadway för att se Mama Mia. Den var verkligen bra, musiken, skådespelarna och publiken var jättebra! Efter musikalen gick vi över till 3rd avenue 53rd street och åt mexikansk mat på Dos Caminos. Kvällenn blev verkligen lyckad!
Ikväll blir det middag med omkring 7 tjejer hos mig. kul!

Snart helg

Veckorna går väldigt fort måste jag nog säga. Känns som att det var helg igår. Men tyvärr går helgen över ganska fort den också. Men man brukar ju säga att tiden går fort när man har roligt.
Allt här börjar kännas bättre och bättre. Har lärt känna lite fler personer, får mer saker att göra och nu är båda tjejerna friska så behöver inte vara hemma hela dagarna vilket är skönt!
På fredag ska jag gå och se Mama Mia musikalen som jag fick biljetter till i julklapp. På lördag ska jag först försöka hinna med att gå på en fleamarket och sen ska jag ha middag här i lägenheten för ungefär 7 andra tjejer. På söndag ska jag träffa Kristina från Norge och gå och fika på "Fika". Tror det kommer bli en bra helg!

Och mina ögon är tillbaka till det normala nu!


RSS 2.0