Williamsburg Flea Market

I söndags träffade jag Kristine för att gå på Williamsburg loppis/marknad. Åh så underbart det var! Fint väder, bra sällskap och en plats där dem hade så otroligt mycket fina saker!


Sen efter någon timme så blev vi lite hungiga och köpte oss en hamburgare, men det var inte vilket hamburgare som helst. Det var dennna!! Otroligt god!



Glad Valborg!

Lite bilder på Josie och Annabelle från när vi var i River side Park i lördags...




LIU

Idag skrev jag upp mig för min sista kurs, Music History och även den är på Long Island Uni. men den här gången är det  över en hel helg istället för fyra lördagar. Får se om jag väljer att stanna på Campus hela helgen eller om jag åker hem. Men det är hur som helst väldigt skönt att ha bokat in mina sista 3 credits!

Personal trainer

Ännu en PT-träning över. Jag är trött. Tyvärr var detta den näst sista för den här gången, det är ju så jobbigt dyrt så vet inte om jag ska köpa fler efter detta. kanske i juni eller juli eller nått om det blir några fler.


Lana Del Rey




24 april

Igår fick jag följa med Annabelle på en klassutflykt till South Seaport Museum. Det var ganska intresant att få höra hur Manhattan grundades osv och jag fick testa på att få åka i en såndär gul skolbuss, dock var det inte lika kul när det var 20 andra 8-åringar i bussen....

The Birthday Girl

I söndags var det Kristines 20 årsdag! Vi träffades ett gäng på en restaurang i SoHo som heter L'asso och åt pizza!


Titanic in 3D and Imax

Blev övertalad till attgå och se Titanic på bio i helgen... ja, många vet att jag är värsta biogråtaren. och ja det blev ännu en gång bevisat. Påvägen ut när jag tog av mig mina 3D glasögon sa Anja "Oh" mina ögon var aldeles blodsrängda. Den e ju så brutalt sorglig!

Efter bion bestämde vi oss att gå hem då det var väldigt skänt ute när bion var över. " minuter senare började det dugga, men vi ville ändå gå. 3 minuter senare började det ösregna, men vi ville ändå gå. Blev rätt kallat efter cirka 30 kvarter men vi bestämde oss för att ändå gå de sistoa 10 kvarteren hem.


Hell's kitchen flea market

Träffade en kompis från skolan Morgane aka "Popy" innan skolan började i lördags. Vi tog en sväng förbi en loppis som var helt okej, koom hem med en ring i form av en elefant i silver.
I lördags var sista dagen i skolan, eller i alla fall för den här kursen. Vi gick på FITs museum som är enn fashion museum men som tyvärr var rätt värdelöst...


Dutch Day

Annabelle har "dutch day" idag i skolan då de måste klä sig såhär...

Josie ville också vara med på bild...


Blommor och blad en miljard

Fick ju jättefina blommor av mamma och pappa på min födelsedag som nu pryder mitt rum. Tack!

Lite från Vermont att ta med hem


Titta vad jag hittade i New York...

Kikade in i en tysk matvarubutik förra veckan och vad hittar man om inte Roslagsbröd som är min kompis Emilias pappas företag! helt sjukt ju. Och självklart var jag ju tvungen att köpa det godaste knäckebrödet.... för 70kr.

Min 20års dag!

Först åt familjen och jag middag på en fransk restaurang och hade lite presentöppning, då jag fick biljetter till en baseball match där Yankees spelar den 11e maj. ska bli hur kul som helst!! sen fick jag en flaska rosa champange och lite "spa" saker. Så himla fina familj jag har hamnat hos här!
Efter middagen bträffade jag mina vänner på en bar, "Réuneon surfer bar" på 44th 9 avenue.

Från vänster: Kerstin, Maria, Anja och Sam

Anja och Sam

Kristine och Kerstin


Finbesök, 30 grader varmt och födelsedag

Ja som jag nämde tidigare har jag haft mycket för mig i helgen alltså har jag mycket att berätta!! Jag börjar med fredagen.

I fredags träffade jag min klasskompis Morgane, aka"Popy" som bor i Brooklyn. Vi gick på bio och så filmen "Hunger Games". Jag visste inget om filmen förutom att alla pratade om den. Den är riktigt, riktigt bra! Sen åkte vi hem eftersom vi hade skola tidigt på lördagen.






Skolan var som vanligt ganska rolig och det var otroligt fint väder! Efter skolan hängde jag med Popy och hennes franska kompis ett tag men sen... wait for it... träffade jag OLIVIA!!!! Ja Oliva från Sverige. hon var här i New York över helgen med sin pappa innan hon åkte hem från USA. Jättekul var det att få träffa henne och prata om allt som händer. Plus att det var skönt att ha någon som jag känner från där hemma helgen för min stora dag (som btw är idag!) Vi åt första kvällen på en mexikans restaurang i West village och på söndagen blev det mycket promenerande i Central Park och en tur och retur till Staten Island och ett besök på Ground Zero vilket faktiskt är en väldigt mäktig plats och på kvällen åt vi på en italiensk restaurang även den i West Village.










Just for now...

Jag har tusen saker att berätta! Men jag är trött så ni får vänta tills jag fått sova lite och sen imorn ska jag nog flrsöka hinna med lite uppdatering om helgen osv.

Och, och, och imorn är det ju min födelsedag! system-mynidg och allt! tjoho!


English: I have 1000 things to tell you all but I'm too tired to tell and show it all now... So I'm just going to get some sleep now and tell you all about my weekend tomorrow.

And it't my birthday tomorrow! Woho!

And this is the weather we have here in New York City at the moment.... I do not complain!


    Mandag16. april    Tirsdag17. april    Onsdag18. april    Torsdag19. april    Fredag20. april    
Lettskyet Klarvær Delvis skyet Klarvær Klarvær        
   24°    23°   17°    20°    23°        
                 

West Dover, Vermont

Det fanns ett ställe där man kunde spela minigolf, dock lite trasigt från orkanen men det gick rätt okej ändå.



Vermont

På måndagen var det snö/regnstorm  men vi trotsade det och gick ut på en kort hajk i skogen...



Josie i vår lilla men söta stuga


Annabelle med sina påskägg

West Dover

Vi åkte till Vermont i lördags. Först stannade vi till hos farmor Gail och åt frukost/lunch och sen bar det av norrut igen. Stället vi stannade vid i Vermont heter West Dover. Det fanns inte så mycket att göra del för att det var mitt emellan sesångerna plus att dom blev väldigt drabbade av orkanen i augusti 2011.

Första hajken








6 months

Idag är det 6 månader sedan jag stod på Arlande hemma i Sverige och kramde om min familj och sa "Vi ses snart" och det gjorde vi ju också. På JFK i New York två och en halv månad senare sågs vi igen. Men nu var det ett tag sen. Jag har kommit från den där jobbiga hemlängtan jag fått ibland nu är det mer att jag ser farm emot att få komma hem. Ska liksom bli rätt skönt att få börja ett "nytt kapitel" i livet, hitta ett jobb, bo i lägenheten i Vasastan och vara lite "ung och dum som vuxen". slippa tänka på hur man ska komma hem till Österskär från stan, inte behöva passa roslagsbanan som aldrig följer tidtabellen och istllet bo där allt finns, händer och där man helt enkelt vill vara.

Så nu har jag varit här mer än halva min tid eftersom jag kommer hem lite innan mitt år är över. Tror säkert att min tid kvar här kommer att gå sjukt fort, vilket både är jätteläskigt och jätteskönt! Jag måste ju hinna med allt inan jag åker hem!


English: Today it's 6 months since I said "see you soon" to my family in Sweden, and we did. 2,5 months later at JFK airport saw we each other again. But it's been a while now. I've past the bad homesick feelings that I sometimes had, I'm more looking foward to come home. To "start a new chapter" in my life, find a job, move in to my apartment in Stockholm and just be young but also a grown up at the same time.

So now I have less then half of my time here in New York left. I think that the remaining time here in New York will go so fast, which I think is both really scary and great. I mean there is so many things I want to do before i leave this big, weird and wonderful city.


Glad Påsk!

Idag bär det av norr ut till Vermont. Jag minns inte exakt vad namnet på stället vi ska till men det är i den södra delen av den staten vet jag. Jag kommer stanna där tills torsdag då jag måste komma hem tills på lördag eftersom jag har skola. Så jag får även lite tid för mig själv i lägenheten eftersom familje kommer hem under lördagen. fett! Lovar att ta MASSOR med bilder så jag kan visa er sen.

Sen får jag ju inte glömma att säga GRATTIS till fina Malin som fyller 20 idag!! Hadenäran!

(Funkar inte att ladda upp bilder längre. Toro min dator säger ifrån lite)


English: I'm hedidng off to the north, to Vermont. I don't really know where in Vermont but it's in the south. I'll be there until thursday and my host family will be home 2 days later so I get the apartment for my self during those days. I promisse that I will take a lot ot pictures so I can show you all how it was!44

(It doesn't work to uplode picturs anymore. Think my computer is turning against me)

NYSC

Idag hade jag min första PT träning av dom 4 nya gångerna som jag köpt. Det var jobbigt för musklerna men för tillfället känns det rätt lungt men ah jag får nog vänta och se tills imorn... Men det är väldigt kul att träna med en PT, synd att det är så dyrt bara, annars hade jag gjorde det hela tiden!

English: I had my first new PT sessioin today at New York Sports Club. It was really hard and my mucsels got very tired, but I feel okey at the moment. I guess I have to wait and see tomorrow how my body feels. These PT sessions are so much fun, I really would like to do this all the time. To bad it's so exepencive...

Get better soon

I helgen blev Annabelle sjuk så jag fick stanna hemma med henne igår och idag på morgonen blev Josie sjuk och Annabelle va frisk. Hoppas det bara blir idag jag är hemma med Josie men det blir nog troligen imorgon också...

English: When Annabelle gets better from her stomach flu Josie gets it! So I'm home today too....


Human skin, can be hard to live in

Igår, fredag, så sa jag till mig själv att jag inte skulle vara ute så sent eftersom jag skulle ut till Long Island tidigt på lördagmorgonen. Men självklart fick jag och Co väldigt roligt vilket betydde att jag inte kom hem i tid utan för att vara mer exakt 2,5 innan mobilalarmet slogs på. Otippat nog gick dagen i skolan bra trots den extrema sömnbristen. Men påvägen hem började det inte gå lika bra längre.... (gråtit ofentligt - check). Efter skolan var det väldigt viktigt att jag kom hem väldigt fort då Anna och Dan skulle på en aktion på Annabelles skola och jag behövde då stanna hemma med barnen. För att komma hem i tid skulle jag behöva gå tidigt från skolan vilket vi pratade om när jag skrev upp mig för att ta denna kurs (ca 1 månad sedan). Vi fick gå ungefär 1 timme tidigt vilket skulle göra att jag han med ett tidigare tåg och då komma hem i tid. Men bussen från skolan till tågstationen kom aldrig. 40 min senare säger jag till Anna att jag kommer bli sen då jag inte kunnat ta mig till tågstationen. Och jag får en FET utskällning via telefonen, jag fick knappt chansen att förklara och det kändes som att hon tyckte att det var bara mitt fel och det kändes som att hon skyllde på mig att Annabelle hade blivit sjuk. När jag stod på tågperongen och bara tog emot allt i telefonen kännde jag hur mitt hjärta började slå snabbare, benen började skaka, det blev tyngre att andas och  tillslut kom tårarna. Har inte velat åka hem så mycket som jag ville under den här lördagseftermiddagen. Sen när jag kom hem var det som att inget hade hänt. fattade ingenting! Dock är det inte som bortblåst för mig.



RSS 2.0