Redan bättre!

Efter att ha sett ut som bilden i det tidigare inlägget bestämde jag mig att det var dags att gå till doktorn. Min värdpappa, Dan, skulle hjälpa mig med att hitta rätt plats med rätt typ av doktor att gå till. Tillslut hamnade jag hos en huddoktor på 5th avenue downtown. Det är tydligen en allergisk reaktion, men mot vad vet jag inte... Allergier kan ju bara heltplötsligt dyka upp. Fick nån liten tub med kräm som jag ska använda två gånger om dagen i två till tre dagar. Sen när det har lagt sig så ska jag komma tillbaka så ska han testa de 80 vanligaste allergierna på mig och se om han/vi kan klura ut vad det är som jag inte borde äta/röra/andas in osv.

Måste till doktorn...

l

Kan inte sova, mina ögon är svullna!

Nu är klockan lite efter 6 på morgonen och jag har inte kunna sommnat på riktigt än... Kände att det kändes lite konstigt runt ögonen igen så jag gick och kollade i spegeln, och ja dom va svullna och rödare igen. Blir att ringa doktorn idag.
Det är de här stunderna, när saker blir besvärliga och så som man längtar hem som mest.

Sönadg

Söndag. Jag började dagen med att inte lämna rummet förän barnen hade lämnat lägenhetn, alltså runt 11. Åt lite frukost och gjorde mig redo för att möta Klara från Sverige i Central Park. Det känndes fortfarande som vår så det fick räcka med en kofta och kavaj. Lycka.
Vi åt årets första semla på ett av de svenska fiken "Fika".


Sen gick vi till svenska kyrkan som hade ett "Ung i New York" möte. Vi blev tillslut 9 stycken och de flesta bodde den här gången på Manhattan vilket det inte har varit förut. En hade faktiskt gått på Bergtorpsskolan samtidigt som jag men inte i samma årgång.
 

Det var en lyckad dag som avslutades på en italiensk restaurang med 5 av de andra tjejerna från mötet.

Nästa helg kommer Christian och Jonatan som är ute på en USA-tripp och som jag känt sen typ dagis. Sen fick jag precis veta att Karin som jag simmade med flrut har börjat plugga i Chicago, kul!


Känndes lite som att vara "hemma"...

Var och såg "The girl with the dragon tattoo" idag med Kristina från Norge. Måste nog säga att Hollywood jorde ett bra jobb. Inte för amerikanskt och inte förmycket av att försöka göra det svenskt. Den är absolut värd att se!
 

             


Trash can shine


I'm sitting on my stoop. just thinking about the friends I used to know. summers we spent outside. slapping time on our thighs smiling at the boys walk by



Feels like spring

Träffade Kerstin från Österrike på Metropolitan museum idag. Har börjat bli popullär när folk fått veta att jag har gratis inträde till Metropolitan.. Sen promenerade vi genom Central park hem till henne och sen gick jag hem. Jag promenarade längs Riverside Park på den västra sidan av Manhattan. Det var så härligt att vara ute för det var verkligen vårväder så himla skönt att slippa gårunt i stora vinterjackor och istället bara kunna ta på sig en kavaj eller så.



Sådär lagom kul igen..

Har varit hemma med en sjuk Annabelle fredag, månad och idag. Ibörjan var det inte jättejobbigt eftersom hennes energinivå var mycket lägre jämfört med hur den brukar vara. Men nu känner jag lite hur det börjar ta på krafterna. Hon börjar verkligen bli trött på att vara hemma och sängliggande vilket hon till stor del har börjat ta ut på mig. Enligt henne är allt jag gör tydligen för att vara vara elak mot henne... vilket inte riktigt är sant.

De närmaste 10 dagarna kommer vara lite tyngre än vanligt. Anna (mamman) som har koll på ALLA detaljer under veckorna är bortrest och jag tror nog att jag har bättre koll än deras pappa. Sen ovanpå allt har jag fått någon form av irritation runt mina ögon med väldigt torr hud osv. Ska prata med en vän till familjen iidag som är hudläkare som kanske kan säga vad jag ska göra.

Annebelle 8 years old!

Idag fyller Annabelle 8 år, Grattis! Men tyvärr är hon sjuk och har varit det sen i torsdgas kväll... så istället för att ha kul och äta tårta åkte hon till doktorna och stannade hemma från skolan i sin säng.


Annabelle

Josie

Årets första snö..

Denna helg har varit en bra helg! Igår träffade jag Kristina från Norge och Klara från Skara, Sverige alltså, och åt middag på en turkisk restaurang och sen gick vi och fikade på en mysig fransk restaurang/cefé. Jag drack te och åt två jättegoda makarones! Trivs väldigt bra med Kristina och Klara har jag träffat en gång tidigare men hon är också väldigt trevlig!
Idag försökte jag skypa med Jossan, Camilla, Malin, Johanna och Sara men det gick inte jättebra så vi får försöka en annan gång när internetet är lite stabilare! Sen blev det lite sista minuten planering. Jag hade inga planer för dagen, sen hittade jag Kerstin, en tjej från Österrike, på facebook som frågade om jag ville träffa henne, Kristina (norskan) och Ute som jag träffat en gång förut och hon är också från Österrike. Vi sågs 30 min senare och gick en promenad i Cantral Park och sen hamnade vi på min favorit plats... Time Sq. Hm. aja men Sen åkte vi hem. Helgen har alltså varit ganska bra!
Ska ha middag här hos mig med 6 anda tjejor om alla kan komma om 2 veckor! Familjen här är nämligen inte hemma under hela den helgen.

Kerstin från Österrike

Ute, också från Österrike

Kristina från Norge


St John's University

Tänkte bara säga, eller snarare skriva att kanske kanske har jag hittat en fotokurs som jag kan ta. Måste bara få veta lite mer om kursinnehållet. Det är På St John's Uni. som har ett "Au Pair program" med olika engelskakurser för alla nivåer och även några andra kurser för dom redan kan bra engelska. Fanns inte så mycket att välja mellan, foto, internationell matlagning, USA imigrations historia och nått mer. Men kanske kan fotokursen var nått att satsa på.


Water for elephants





Precis som en grapefrukt

Det här med att börja på en skola här är svårare än vad jag trodde... Börjar snart fundera på att bara göra det enkelt för mig och ta en tråkig engelskakurs som inte kommer kosta mig något istället föra att envisas med att göra nått kul. Ringde skolan och pratade med dem, och det skulle kosta ca 1000$ för mig att ta den kursen som dessutom bara ger mig 2 av de 6 credits jag behöver. skulle jag ta alla mina kurser där så blir det ju runt 21000kr. Det är billigare än vad New School kunde erbjuda, men fortfarande så är det så otroligt bittert!


På uppgång

Har fått klarteckan från mina värdföräldrar att mina vänner från Sverige kan stanna hos mig här om det vill komma och hälsa på, inte alla på samma gång dock. Måste bara planera in det i deras schema så att det passar för dom. Men så kul! Vet redan 2 som är sugna på att komma hit!

Sen har jag fått en till rolig nyhet, Jonatan och Christian som jag känt mer och mindre sen dagis är ute på en USA-resa och de kommer till New York den 5/2 och stannar i 5 dagar. Så kanske kan vi ses nått om dom och jag har tid.

Annars så rullar livet på här i ett normaltfort tempo, alltså inte speciellt fort eller riktigt långsamt. Börjat lyssna mer på Den svenska björnstammen och Kapten Röds nya skiva, har sista PT-träningen idag, hittat en skola (FIT) som verkar vara intressant och inte lika dyra som den förra jag tittade på. Så ja allt rullar på ganska bra kan man säga.


Annabelle

Martin King Luther Day

Igår var jag ledig eftersom det var Martin King Luther day som är en helgdag här. Jag träffade den norska tjejen Kristine som jag kanske nämnt någong gång tidigare. Vi möttes på Metropolitan Museum och strosade omkring där i några timmar. Kanske inte alltid var mest fokus på konsten utan mer på allt prat. Vi fikade där och sen tog vi en promenad på fancy delen av 5th avenue där Guccie, Louis Vitton, Prada, Michel Kors, Swarovski, Pucci och flera andra butiker ligger. Det finns en butik som heter American Girl som är en jättepopulär docka och i den butiken kan man köpa likadana kläder till barnen och till dockan och man även lämna in dockorna på "Doll hair salon". Fascinerande.
Sen gick vi och tog en varm choklad och kaffe på Dean & Deluca precis brevid Paramont Hotel där mamma, pappa och Nicole bodde när dom var här. Sen åkte vi upp till baren i Mariott Hotel och satt där i dryga timmen. Baren ligger på 48e våningen precis vid Time Square och baren snurrar, den snurrar 1 varv/timme så man får dels se djungeln av byggnader på Manhattan och även ut över Hudsom river.
Sen Kom jag hem, såg på en film, Albatross, och sen gick jag och sov.

god morgon god natt, inte så noga

Har spenderat dagen med Josie och Annabelle hos kusinerna Sophie och Issie några kvarter härifrån. Det skulle bara bli någon timme men det slutade med att vi stannade från 12-19! men det var kul. jag va offtret i deras spioneringsuppdrag, fast det skulle jag ju igentligen inte veta om..men men. Sen kom vi hem och jag, Anna, Dan och Chris åt middag och spelade spel till nu typ, och nu är kl stax före 4.00 på morgonen. Konstigt nog är jag inte trött och har inte kännt mig så trött idag. Men ska ge kudden ett försök. God natt eller godmorgon ska jag kanske säga till er.

Tillbaka till verkligheten

Den här veckan har sen i tisdags varit som vanligt. Då menar jag utan att ha min fina familj här. Lite jobbit är det ibland men samtidigt är det som man har fått lite mer kraft att försöka kämpa lite extra här. Har ju faktiskt ganska mycket att se fram emot. Satt och pratade lite om våren med min Anna (mamman här). Vi pratade om resan till Karibien som är i slutet av februari och sen om det kommer någon snö som ligger kvar blir det kanske lite skidor stax där efter. Sen fick jag även veta att de ska till Vermont i april och jag får ocksp följa med. Sen blir det Washington DC i minst en helg för koen med Ana (min kopis från Brasilien i DC) för Foster the people/the kooks konserten. När man pratar om det såhär låter juni och sommare så nära, men när man går ut känns det som en evighet nu när det faktiskt har börjat bli lite kallt men framförallt blåsigt nästan som storm de två senaste dagarna.


Music Radio City Hall

Mötte min värdfamilj på..

Och såg..







En liten dröm i krasch

Jag hade ju hittat en skola, New School, som verkade hur bra som hlest med massa roliga kurser. Skolan hade öppethus igår så jag traskade dit med massa frågor snurrande i huvudet och hoppet om att få börja där. Kom dit och läste om kurserna och hittade en fotokurs som verkade jättebra. Men sen... Sen kom priset. Kursen som jag kollade på gav 3 credits och jag behöver totalt 6. Priset på alla kurser på New School var 1105$/credit och kursen består av en lektion/veckan i 15 veckor. skulle jag ta alla mina credits där skulle det blli dryga 46000kr. Så jag får stryka New School från min lista.... Bara att leta vidare.

Dag 8

Sista dagen med mamma och pappa. Det började lite jobbigt med lite tårar och seperationsångest. men efter ett tag så känndes det lite bättre och dagen fortsatte på bra med lite mer shopping dock med saker som jag skickade hem med dem. Nu har jag både en tröja och två par Converse som väntar på mig där hemma. gillart!
Sen det sista vi gjorde inna vi åkte tillbaks till deras hotel var att åka upp i Empire State Building, 86 våningar upp. Ganska mäktigt!





Dag 7

Efter en dag spenderad mestadels på Macy's typ Åhlens city men 3 gånger större. Det finns allt av allt. Man blir ganska utmattad efter ett tag. Och självklkart hittade man några guldfynd i mängden. Sen gjorde vi ett nytt försök att ta oss till The Standerd som är ett hotell som ligger i den nedre delen av Manhattan. Seken med The Standers är att det finns en bar på högsta våningn med panorama fönster och utisk över Manhattan eller Hudsonfloden. Första gången kunde vi inte komma in pga av att jag inte var 21. jätte konstigt. Det är ju bara en bar, jag behövde ju inte beställa nått med alkohol. Men denna gång var det en anna tjej som stpd vid entre och hon släppte in oss. Perfekt!





Dag 6

Dagen började med en tur på Metropolitan Museum där huvudmålet för oss var en egyptisk utställning som var väldigt imponerande. Men precis som med MoMa så fanns det mycket av allt. En stor samling av Claud Monet, lite av Picasso och allt möjligt annat. Vill man se allt behöver man nog minst en hel helg om det ens skulle var tilltäckligt.

             
Sen blev det ett nytt försök att se Manhattan från Staten Island färjan i solnedgången och viss gick det bättre den här gången. Pappa blev glad, efter att han fått stå ut med springande mellan alla shoppingbutikerna





På kvällen åt vi middag hos mig. Dan (pappan) hade lagat jättegod mat och de va kul att familjen nu har fått sett lägenheten så de vet hur jag bor och så.

Dag 5

Fredagen var Nicoles sista dag så den spenderades i West Village, en super mysigt område med mycket fina butiker men i de flesta fallen väldigt dyrt. Vi hittade också fram till den efterlängtade Marc by Marc Jacobs butiken som Nisole hade pratat om hela veckan. Det slutade med att jag och Nicole gav varandra våra julklappar från samma butik. ..


Någon blev glad för sin julklapp!


Dag 4

Vi blrjade dagen med en frukoste tillsammans på ett ställe i närheten av Music Radio City Hall. Vi åt och njöt och vår servitör imponerade lite med några svenska ord på kvittot. Men det tog ett bra tag innan någon av oss förstod och såg vad han menade.


Sen gick vi till MoMa -  Museum of Modern art. Det fanns mycket fint och mycket av allt och det blev lite för mycket för mig skulle jag nog säga. Men ändå kul att verkligen ha sett tavlorna man har sett så många gånger i böcker osv.

            

Sen åt vi middag på en mysig och bra Vitetnamesisk restaurang och sen taxi hem och sova.

Dag 2 och 3

Detta är från dag 2. Blev inte så mycket fler bilder från denna dag.. va så sjukt kallt så man ville inte riktigt ta av sig vantarna och vi sprang bara in och ut i butiker nere i Soho på Prince och Spring street och gatora däromkring.


Dag 3 så sov Nicole hos mig i lägenheten. Vi tog oss över till Williamsburg i Brooklyn, och då självklart till den enorma butiken Beacon's closet som är en secondhandbutik, lite som Beyond Retro, på 900 kvadratmeter och allt är soterat efter färg vilket gör det lite svårt att hitta dom där guldkorna man vet finns.  Jag hittade en USA tröja som jag dock skickade med mamma och pappa hem... kan ju inte ha på mig en USA tröja i USA, blir ju lite overkill kanske.




 Vi träffade lite senare mamma och pappa vid Union Sq och tog sen färjan fram och tillbaka till Staten Island bara för att en skylie av Manhattan. tyvärr var det molningt så det blev inte så fint som det var när jag åkte över för någon månad sedan.

Dag 1

En eftermiddag på The Botanical Garden i Bronx.
Alla byggnader var endast gjorda av naturmaterial. ganska häftigt måste jag nog säga att det var!





    


Efter en lång och rolig dag åt vi middag på en Mexikans restaurang, Dos Caminos...




Nyårsdagen

Vaknade upp rätt trött och seg. Men vi var tvungna att gå upp i tid då Ana var tvungen att ta bussen hem kl 15.30. Jag följde henne till bussen och sen begav jag mig upp till Grand Central för att ta en annan buss ut till JFK ariport. Japp min svenska crew hade hittat hit. Det blev verkligen en riktigt bra start på 2012 med dom som jag saknat!

Bilder kommer...

Nyår

Efter lite problem och så, lyckades min kompis Ana komma upp till New York från DC över helgen. Jag åkte på fredag eftermiddag ner till Chinatown där hennes buss skulle stanna. Men så ringde Ana och sa att bussen inte körde dem till rätt station så hon hamnade på Penn Sation vilket är mycket enklare att ta sig till jämfdör med Chinatown. Aja. Vi hittade varandra iallafall. Vi åt middag och gick till en klbb som även är för 18+ människor. Man kan tro att det bara finns 18 åringar där men så var det verkligen inte. Det fanns massa roliga människor och bra musik. Och där hade dom faktiskt riktiga DJs som faktiskt visste vad dom gjorde tillskillnad mot många hemma som sitter med en spellista och tycker att dom är grymma. Vi hade hur som helst riktigt kul.
Lördagen hämtade vi upp biljetterna som vi hade köpt för dyra pengar till Nyårsafton.

Det var en arrangerad fest precis vid Time Square i en biograf som dom hade gjort om till en festlokal. Efter att ha trängs bland miljoner andra människor på gatorna kring TSq, klättrat över kravallstängsel för att komma fram, fått tips av en snäll polis att smita ut på gatan och sen sprungit ifrån poliser på gatan för att tillslut komma till vår lokal. Det var lite kämpigt men vi lyckades.

Väl inne på fetsen blev vi chockade. Det satt 5åringar och åt pizza, farmorna satt på stolar längs väggen och 15 åringarna satt i mitten och trode dom var coola och jag gick förbi DJn som satt med typ Spotify och spelade tråkiga låtar. Är det dethär vi har lagt pengar på?! Och ja det hade vi gjort. Efter mycket frustration och släppte en vakt upp oss till 21+ delen, tror inte atrt han visste att vi inte va 21.. men det behövde vi ju inte tala om. Så det blev rätt lyckat tillslut.

Det kommer bilder, håller på att försöka lista ut hur jag får bilderna från min lilla kompaktkamera till datorn... inte lätt när det är svårt. 


Bästa slutet och bästa början

Nu var det ett bra tag sen jag skrev några rader här... Har varit väldigt upptagen under de sista dagarna på 2011 och de första på 2012. Ska kanske passa på att säga Gott Nytt År!
För att sammanfatta den senaste tiden lite kort kan jag börja med att säga att jag spenderade fredag-sönadg med Ana (min kompis från DC). vi hade mycket trevligt. På söndag kväll mötte jag min svenska crew på JFK!

Denna vecka kommer att ha ett intensivt schema, alltså så berättar jag mer om allt senare och visar bilder på allt spännande från den grymma starten på 2012!

RSS 2.0