FedEx

Idag fick jag hem biljetterna till M83 konserten jag och Matilda ska gå på den 8e augusti!

17

God morgon där hemma! Såg att vädret har vänt lite grann från vad jag har hört en ganska risig sommar till det lite bättre. Här har vädret fortfarande varit ganska varmt men inte som det var för några veckor sen med runt 35 grader. Nu är det mer molnigt, fuktigt och det har som jag nämt tidigare varit ganska mycket regn och åska. Hoppas verkligen att vädret är fint där hemma i Sverige när jag kommer hem! Vore ju underbart att få lite svensk sommar.

18

Första dagen på min sista jobbvecka har börjat. Det känns otroligt konstigt att jag nästan är påväg hem, tiden har verkligen gått fort.
Har de senaste nätterna haft väldigt svårt att sova. Inatt låg jag vaken fram till 3 på morgonen. Jag vrider och vänder på mig men mitt huvud är fullt av tankar om allt möjligt som inte vill sluta hålla mig vaken.

Packar ihop New York livet

Eftersom Matilda kommer vara här de 12 sista dagarna av min tid i New York så har jag börjat rensa och packa. Jackor, koftor, halsdukar, vantar och skor har fått en plats i vakumpåsar i resväskan. Och eftersom mitt rum är väldigt litet och jag orkar inte lyfta upp väskan över garderoben får den nu stå i badkaret (som inte används).

19

Sista helgen innan min semester börjar är snart över vilket betyder att mina 5 SISTA jobbdagar börjar väldigt snart!
Trots att jag har varit lite enskam den här helgen så har det faktiskt varit väldigt bra. Tittatde på OS invigningen i fredags, sprang in i Leah (den amerikanska tjejen som bor på samma gata som mig) och vi ska troligen ses och äta middag nu den kommande veckan.
Idag fortsätter väl jakten på en klänning till bröllopet som jag ska på dagen efter att jag kommer hem.

20

Så nu har är hela familjen här i New York lämnat Manhattan för helgen! Lite tid för mig själv här i lägenheten är aldrig fel.
OS har även börjat så då får man ju lite annat att följa. Har dock inte varit så insatt så vet inte riktigt vad Sverige har för medaljhopp. Men det får vi väl se hur allt slutar.
 
Sen måste jag säga Grattis till min fina vän Erica som fyller 21 idag! Vi får fira när jag är hemma!

Bra och dåliga nyheter..

Jag tänkte börja med den lite sämre nyheten... Jag sa i det tidigare inlägget att jag skulle fota på min kompis kompis rappgrej på lördag vilket var det ända jag had eplanerat för helgen. Men tyvärr har det blivit inställt....
Men den strålande och braiga nyheten jag har är att jag just har lyckats fixa 2 biljetter till den utsålda M83 konserten den 8e augusti på Central Park summerstage. Jag och Matilda ska verkligen NJUTA!!!

21

Igår, torsdag, var det ytterligare en åskstorm här i New York och det verkar som om det kommer bli fler under helgen...
Nu börjar det verkligen kännas lite ensamt här på andra sidan atlanten. Förra helgen var bokstavligen alla kompisar borta, antingen var de klara med deras Au pair-år och åkt hem eller ute och reste på egen hand eller med värdfamilj. Men jag klarade mig bra den helgen. Men nu i helgen så har jag en kompis här i New York - men som är upptagen hela helgen. Plus att jag har lägenheten för mig själv från fredag eftermiddag till söndag eftermiddag så det hade varit kul om några kompisar faktiskt var här eller var tillgängliga.  Men en sak har jag hur som helst bokat för helgen. Jag ska nämligen på min kompis kompis rapgrej/uppträdande på lördag. Jag träffade honom på min kompis, Popy, BBQ för några veckor sen. Han såg mina foton på facebook och undrade om jag kunde fota under hans uppträdande och så. Så om inget skiter sig så är det min plan för lördagen.

22

God morgon! Har varit vaken nu i cirka 1 timme och är redan klar med jobbet för den här förmiddagen! Skönt säger jag. Allt har verkligeb blivit så mycket lugnare med bara en unge i huset.

I helgen har jag lägenheten för mig själv då familjen här åker upp till Josie fredag till söndag så det är självklart rätt skönt det med!

23

Kom precis hem från ett "total body conditioning" pass på New York Sports Club. Jag har tagit sånna pass förut men inte med just den här instruktören och det var väldigt jobbigt. Svetten bara rann och jag dog nog minst 3 gånger under den timmen.
 
Sen är väldigt skönt att bara ha Annabelle hemma medan Josie är hos sin farmor i 2 veckor och sen när Josie kommer hem så åker Annabellle upp till sin farmor i 2 veckor. Blir liksom lite lugnare här hemma.

24

Dagarna bara försvinner nu på slutet! Om mindre än 2 veckor får jag semester och då får jag även besök av Matilda som kommer att vara här tills vi åker hem tillsammans den 16e. Kommer att bli så sjukt kul att ha henne här under mina sista dagar!! Längtar enormt mycket!

Kusin vitamin kalas

Lite halvsuddiga bilder från lördagens kalas hos kusinerna.
Issie
Josie
Sophie och hennes pappa Rob
Så himla söt den här lilla tjejen är alltså!

Sockerbit

I lördags åkte jag och Annabelle ner till den svenska godisbutiken i West Village, vilket var en väldigt uppskattad utflykt!

25

Igår åkte Josie till hennes farmor och kommer stanna där i två veckor eftersom hon har teaterläger i närheten av farmor Gail. Så nu kommer det bli lite mindre jobb tills jag får semester den 4e augusti.

26

Igår åkte jag och Annabelle ner till West Village där den svenska godisbutiken ligger. VI köpte godis för 30$ vilket här inte blev jättemycket men en del.
Efter godishandlandet åkte jag själv ner till SoHo på jakt efter en klänning till bröllopet. Jag hottade den jag hade spanat in online men den fans inte i m in storlek så jag funderar på att beställa den online om jag inte kyckes hitta nått annat.
På kvällen var det födelsedagsmiddag hemma hos kusinerna för mina barns farbröder.
Och idag ska jag på jakt igen efter en klänning... Önska mig lycka til!

27

Herregud vad tiden flyger förbi. Bara 27 dagar tills jag sitter på planet på arlanda och spänt väntar på att sittbältessymbolen ska slockna och sen pirrigt hitta familjen på arlanda...
Men mycket kan hända på 27 dagar så ni får hålla utkik på bloggen om vad som jag har på gång.

Båttur...

Hyrde båt i Central park med Anja och Ute förra helgen... nått jag kände att jag borde har gjort 1 gång under mina 10 månader här i New York.
 

Josie & Noor at the playground

 
 
 

28

Idag är det fredag vilket betyder helg! Det har varit lite regningt och mulet de senaste dagarna med lite lägre temperatur (vilket är ganska skönt).
I helgen ska jag på jakt efter en klänning att ha på mig på ett bröllop, jag har hittat några på internet men vet inte om dom finns i butik, men jag kan ju hoppas.
Sen har jag jag planerat att ta barnen ner till West Village där den svenska godisbutiken "sockerbit" ligger som en liten sista grej från mig.

$$$

Förra veckan hade Josie en playdate med hennes kompis Noor, dom dukade upp ett bord utanför Noor's lägenhetshus där dom skulle sälja lemonad och kakor.
Noor och Josie
Noor, Josie och Noor's lillasyster Ria
Försäljningen gick hur bra som helst och tjejerna tjänade in 90$ på att sälja lemonad och kakor för 1$ styck!!

Gårdagens storm...

som visade sig vara lite mer än bara en vanlig New York-storm.

 
 
 
(lånade bilder)

29

Igår var jag hemma hela dagen med en förkyld Annabelle... alltså en ganska långtråkig dag. Och idag är hon hemma igen så förväntar mig inte så mycket av den här dagen heller.
Det som ska göras idag är att göra klart lite admenistrativa saker, typ skicka skolpapper till argenturen så dom ser att jag har fått mina 6 credits. Men annars kommer denna dag vara lite seg så om någon har lust att ha en skype-dejt är jag troligen ledig.

Den sista delen med Emilia

De sista timmarna innan Emilia åkte till JFK tog vi en litemn promenad till katedralen som ligger ett kvarter från mig. Den är verkligen enorm. När vi kom dit tänkte vi att den borde vara rätt gammal men det visade sig att det den typ var 100 år gammal. Men det kanske inte är så konstigt när landet är drygt 200 år gammalt.
Efter att vi kikat i katedralen gick vi och köpte glass på Ben & Jerry och sen gick vi hem och så gick vi till tunnelbanan där jag vinkade av henne.
Tack för en så fin och bra vecka tjejen! nästa gång vi ses är det kanske i Götet!

Sista kvällen mer Emilia

En kväll tog vi oss ner till Brooklyn Brige och gick över till Manhattan och tog lite bilder och så på vägen...

30

Nu så har jag äntligen fått en AC instalerad i mitt rum så att jag nu kan få sova på riktigt och inte i minst 25 grader varmt rum.
Annars händer det inte så mycket här i New York förutom att det börjar bli mer och mer ensamt. Kristine från Norge åkte hem förra veckan. Anja och Kerstin åkte iväg och kommer inte tillbaka förns jag har åkt hem. Och på torsdag åker Maria till Denver i USA över helgen så jag blir väldigt ensam... Får försöka komma på nått att göra.

Näst sista dagen med Emilia

En till kulturell dag på Guggenheim museumet. En anledning att gå dit är ju bara för byggnadens arkitektur. Det är liksom som en sprila som man går i med några sidorum lite här och var.
Sen gick vi till FNs högkvarter och försökte lista ut alla flaggor som stog uppradade utanför själva byggnaden. Sen har vi nu sett orignalet av den knutna pistolen.
 

Ännu mera med Emilia

Här prominerar jga och Emilia runt sjön i Central Park. Vi gickö ver till västra sidan för att ta tunnelbanan ner till Chelsea där vi skulle gå i lite gallerier.
VI hade kollat ut en utställning i förväg som vi trodde va om marxismen typ men det var om  Bröderna Marx... Men det var kul att se. Sen var det massor av gallerier i området så vi blev väldigt kulturella den förmiddagen.
Sen gick vi lite mer neråt mot Meatpacking district som typ ligger i Chelsea. Jag visade Emilia den underbara Chelsea market där dom har massa underbara saker. vii köpte lunch och köpte med oss två cupcakes och tog oss tillbaka till Central Park där vu njöt i skuggan av våra små bakverk.

31

Om 1 månad står jag på Arlanda! Helt sjukt att jag var varit här i drygt 9 månader nu och det kommer att bli dryga 10. Känns som att jag nyss kom hit... hur gick det till? Hur som helst ska det bli väldigt kul att få komma hem igen och förhoppningsvis tycker ni det med. Kommer självklar att sakna allt här, familjen, vännerna och rent av hela jäkla staden.
Det är rätt svårt att ta in en stad som New York på några dagar eller några få veckor som några där hemma har passat på att göra nu när jag är här, men ni har i alla fall fått en lite mer verklig bild om hur allt verkligen är här på andra sidan atlanten. Men jag göra mitt bästa med att ge er en bild om hur allt är här borta.
Jag måste säga att jag har haft tur med att hamna hos en så bra familj i en sån otroligt bra stad. Men som man säger, borta bra men hemma bäst. Det stämmer nog alltid.

Ses snart! Nu börjar nedräkningen.

En söndag i Williamsburg med Emilia

På Söndagen begav vi oss till Brooklyn igen, men denna gång till Williamsburg. Vi gick till en flemarket där vi köpte gamla "spåkort" om din framtida man. Sen finns det massa god mat av olika slag, bland annat den här god pizzan!
Sen var det ju tvunget att ta turistbilden med Manhattan Skylie med Empire state building i bakgrunden...
Sen gick vi runt i Williamsburg i alla små och fina butike, fikade på det svenska konditoriet och hade det bra!
Lite senare pratade jag med Maria som bor i en annan del av Brooklyn (DUMBO) och vi bestämde oss för att åka till henne. Vi tog East river ferry från williamsburg till DUMBO och hängde på Marias tak med fian utsikten över Brooklyn Brige.
 

Lite mer med Emilia

Här är vi på fredagen i West Village där vi åt middag på ett italienskt ställe som min hostdad, Dan, rekomenderade. Stället var litet, lite undangömt och maten var underbar!
På lördagen åkte vi först till Hell's kitchen fleamarket och efter det traskade vi neråt mot American Apparel's utförsäljning. Sen fortsatte vi till Flat Iron building byggnaden där vi köpte lunch på Eataly som är en italiensk dellikatesbutik med hur mycket gott som helst!
På lördagskvällen åkte vi till Brooklyn där min kompis Popy bor. Hon lämnade nämligen New York i söndags så hon hade en "hej då" BBQ.
Maria var där.
Emilia såklart!
Maria som bestämt försöker lära sig lite mer "gangster-moves"
Kvällen slutade på klubben Empire rooftop (inte Emipire state building).
Maria och Popy. Nästgång jag träffar Popy blir kanske i Paris där hon bor.

Första kvällen med Emilia

Torsdagen den 5e juli mötte jag upp Emilia på JFK airport. Vi tog oss hem till min lägenhet och sen begav vi oss ut och traskade runt i Riverside Park, sen åkte vi ner till Radio Music City Hall där vi skulle se Cirque du Soleil. Showen var helt otrolig! Det var inte mänskligt att kunna göra sakerna dom gjorde!
 

Tillbaka med lite gammalt och nytt

För 1 timme sedan tog Emila tunnelbanan från min station för att ta sig till JFK. Lite tråkigt att hon åker hem men det betyder ockjså att jag har ännu kortare tid kvar här! Om 24 dagar kommer Matilda hit vilket även betydeer semester för min del!
 
Men nu tänkte jag slänga upp lite bilder från 4e juli, USA nationaldag.
Ute från Österrike
Vi kom till Peir 84, som ligger vid udson river, vid 1 tiden på dagen och där blev vi fast tills fyverkerierna började kl 9. Katy Perry skulle ha haft en konsert under eftermiddagen/kvällen men det blev inte av. Men vi hade det ändå rätt bra i värmen i typ 10 timmar.
Vi spelade UNO för att fördriva tiden lite...
Anja från Tyskland
Adriana från Venezuela och Ellie från Tyskland och jag
Ute och Anja
Sen började fyverkeriet som höll på i 30 minuter non-stop!!
Sen var jag jättetröt så jag åkte hem och sov och var förväntansfull eftersom Emilia skulle komma dagen efter.

En vecka med Emilia

Idag är ingen vanlig dag, för idag kommer en väldigt fin tjej till mig i New York. En tjej som heter Emilia!!
Snart ska jag bege mig ut till JFK och möta henne och ikväll blir det Cirque du solei.

Indipendence Day

Idag är det 4e juli som är USAs nationaldag vilket är en väldigt viktig högtid här som firas på riktigt vad jag har hört. Vet inte helt vad min plan för dagen och kvällen är men kanske blir det en tur ut till beachen under dagen och sen ska Katy Perry ha en gratis konsert på kvällen som kanske kan va kul att ta en sväng förbi med 1000 000 andra människor.... Fint väder ska de hur som helst bli så nått kul kan det nog bli.

Idag har jag också bara 1 månad kvar tills min sista jobbdag! 4e augusti I'm off!

RSS 2.0